Η απάντηση της ΣΚΟΕ στο «ΦΩΣ»: «Για την αποκατάσταση της έγκυρης ενημέρωσης...»

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, απαντά στο «ΦΩΣ» στο θέμα περί δεοντολογίας που δημιουργήθηκε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της, τονίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε παράλειψη ενημέρωσης. 

Η απάντηση της ΣΚΟΕ στο «ΦΩΣ»: «Για την αποκατάσταση της έγκυρης ενημέρωσης...»

Η ενημέρωση από τη ΣΚΟΕ:

«Αναφορικά με σχόλια που είδαν το ΦΩΣ της δημοσιότητας στις 03/02/21 με τίτλο «απίστευτη δεοντολογία από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.)» (!) σχετικά με δήθεν παράλειψη της Ομοσπονδίας να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους (Σωματεία, προπονητές, αθλητές κλπ) σας ενημερώνουμε με τα εξής:

Το Video Assistant Referee (VAR) είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται στους Τελικούς αγώνες (ESC και ISSF) των Ολυμπιακών αγωνισμάτων Πήλινου Στόχου από το 2019.

Οι νέοι Πειθαρχικοί κανονισμοί της ISSF (Disciplinary Regulation) στην προκειμένη περίπτωση είναι προσχέδιο εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής της ISSF (Statutes and Eligibility Committee) αφορά τη διαδικασία η οποία ακολουθείται όταν γίνει αναφορά αθλητικού παραπτώματος στην ISSF.

Εδόθη το προσχέδιο αυτό στα μέλη του ΔΣ της ISSF για παρατηρήσεις προς την αρμόδια Επιτροπή έως τις 31/01/21 και ουδέποτε εστάλη στις Εθνικές Ομοσπονδίες Μέλη. Τα θέματα συμπεριφοράς (αθλητών, προπονητών, παραγόντων κλπ) αναφέρονται στους Γενικούς και Ειδικούς κατά περίπτωση κανονισμούς της ISSF.

Όσον αφορά Νέους Τεχνικούς Κανονισμούς (κανονισμούς διεξαγωγής των αγωνισμάτων) οι Επιτροπές Αγωνισμάτων (Τουφεκιών, Πιστολιών, Πήλινου Στόχου), η Τεχνική Επιτροπή και η Επιτροπή Αθλητών της ISSF εργάζονται να παρουσιάσουν νέες προτάσεις, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν σύμφωνα με τη ακολουθούμενη διαδικασία θα σταλούν στα μέλη του ΔΣ της ISSF.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΣ της ISSF καμία σχετική ενημέρωση. Εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η όποια διαδικασία τροποποίησης τεχνικών κανονισμών (διεξαγωγής αγωνισμάτων σκοποβολής) προφανώς θα τεθεί σε εφαρμογή από 01/01/22.

Αυτά, για την αποκατάσταση της έγκυρης ενημέρωσης όλων.

Από τη ΣΚΟΕ»

Απίστευτη δεοντολογία από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚΟΕ)

Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος: Προβληματισμός μετά την ψήφιση του Νέου Αθλητικού Νόμου

ΣΚΟΕ: Προτάσεις για το μέλλον της σκοποβολής