Άρση βαρών: Ο Πύρρος Δήμας υποψήφιος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών έθεσε ο Πύρρος Δήμας. Για ποιες άλλες θέσεις θα είναι υποψήφιος.

Άρση βαρών: Ο Πύρρος Δήμας υποψήφιος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF) θα διεκδικήσει ο Πύρρος Δήμας. Ο εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών στην άρση βαρών έθεσε την υποψηφιότητά του επίσημα, ενώ πέρα από την προεδρία θα διεκδικήσει και άλλες θέσεις.

Συγκεκριμένα, εφόσον δεν εκλεγεί πρόεδρος, ο Δήμας διεκδικεί επίσης τη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, όπως παράλληλα και αυτή του συμβούλου του εκτελεστικού συμβουλίου.

Συνυποψήφιοι του Δήμα για τη θέση του προέδρου θα είναι ο Κινέζος Τζίνκιανγκ Ζου, η Φινλανδή Καρολίνα Λούνταλ, ο Βρετανός Μάικλ Αϊράνι, ο Ιρανός Αλί Μοραντί, ο Ιρακινός Μοχάμεντ Τζαλούντ, ο Καζακστανός Ζανάτ Τουσουπμπέκοφ, ο Νορβηγός Στίαν Γκρίμσεθ, ο Ρουμάνος Νίκου Βλαντ και η Αμερικανίδα Ούρσουλα Παπανδρέα.

Ο Πύρρος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της IWF, χωρίς πάντως να έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο, όπως συνέβη για αρκετά μέλη και κυρίως για τον πρώην πρόεδρο, Τάμας Αγιάν.

Θυμίζουμε ότι ο επί 44 χρόνια ισχυρός άνδρας του αθλήματος κατηγορείται για εκτεταμένη διαφθορά σε θέματα ντόπινγκ, οικονομικά αλλά και χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών. Σύμφωνα με έρευνα, ο Αγιάν φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε συγκάλυψη τουλάχιστον 40 υποθέσεων ντόπινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι από τα οκτώ μέλη του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπως και πρόεδροι εθνικών ομοσπονδιών, αρνήθηκαν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν την έρευνα. Από τα ταμεία της ομοσπονδίας λείπουν σχεδόν 10.000.000 ευρώ, ενώ ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είχε χειραγωγήσει προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες της ομοσπονδίας...