Τοξοβολία: Ενημέρωση από ΕΟΤ για ακύρωση προγραμματισμένων αγώνων και εκλογοαπολογιστική τακτική ΓΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας ενημέρωσε τα σωματεία-μέλη της σχετικά με τη μη λειτουργία του ολυμπιακού προπονητηρίου στο ΟΑΚΑ, τη ματαίωση αγώνων, αλλά και την τακτική γενική συνέλευση στην οποία θα γίνουν και εκλογές για νέα διοίκηση.

Τοξοβολία: Ενημέρωση από ΕΟΤ για ακύρωση προγραμματισμένων αγώνων και εκλογοαπολογιστική τακτική ΓΣ

Σε ενημέρωση των σωματείων-μελών της και των ενδιαφερομένων αθλητών προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με διπλή ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (8/2).

Η ενημέρωση είχε να κάνει με το ολυμπιακό προπονητήριο του ΟΑΚΑ «Ευαγγελία Ψάρρα», την ακύρωση αγώνων που είχαν ενταχθεί στο καλεντάρι του 2021, αλλά και την τακτική γενική συνέλευση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΟΤ σημείωνε τα εξής:

«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση λόγω πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, καθώς και το γεγονός ότι τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής όσο και πολλές περιοχές της Ελλάδας παραμένουν στην επιδημιολογική κόκκινη ζώνη, σας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

1. Το ολυμπιακό προπονητήριο ΟΑΚΑ "Ε. Ψάρρα" θα παραμείνει κλειστό για τους σωματειακούς αθλητές μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για αλλαγή των μέτρων από τη ΓΓΑ.

2. Οι προγραμματισμένοι, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα 2021, αγώνες του Φεβρουαρίου ακυρώνονται.

3. Επιπλέον, η προγραμματισμένη, στο αγωνιστικό πρόγραμμα 2021, συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι στην Κροατία (16-21 Μαρτίου 2021) ακυρώνεται.

4. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα τροποποιηθεί και θα ανακοινωθεί στα σωματεία όταν υπάρξει από τη ΓΓΑ έγκριση διεξαγωγής αγώνων και επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών.

Θα σας ενημερώνουμε άμεσα για κάθε νεότερο. Ευχόμαστε να παραμένετε υγιείς και σύντομα να συνεχίσουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες».

Στη δεύτερη ενημερωτική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρονταν μεταξύ πολλών άλλων τα παρακάτω:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας προσκαλεί τα σωματεία-μέλη της ΕΟΤ να συμμετάσχουν στην τακτική γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (οδός Ευελπίδων 2 - ΤΚ 11362), την 27η Μαρτίου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00.

Εναλλακτικά, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες, λόγω του Covid-19, δεν επιτρέψουν τη
διεξαγωγή της ΓΣ με την παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων-μελών, το ΔΣ
επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποφασίσει όπως η ΓΣ και οι αρχαιρεσίες διεξαχθούν σε ημερομηνία που θα ορίσει εκ νέου και οι σχετικές αποφάσεις
κατ' αυτές ληφθούν με τη χρήση των πλέον πρόσφορων ψηφιακών μέσων απομακρυσμένης συμμετοχής των αντιπροσώπων των σωματείων-μελών της ομοσπονδίας, τηρουμένων των λοιπών κείμενων και καταστατικών διατάξεων περί απαρτίας και λήψης απόφασης και διασφαλιζομένης της διαφάνειας και του αδιάβλητου των διαδικασιών.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η ΓΣ θα επαναληφθεί την ίδια ημερομηνία, 27
Μαρτίου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Θέματα ημερήσιας διάταξης της ΓΣ

1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης.

2. Διοικητικός απολογισμός του ΔΣ για τα χρονικά διαστήματα από 1/1/2020 έως 31/12/2020 και από 1/1/2021 έως 15/3/2021 - Έγκριση αυτού - Απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη.

3. Οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του ΔΣ - Ισολογισμός για τα χρονικά διαστήματα από 1/1/2020 έως 31/12/2020 και από 1/1/2021 έως 15/3/2021 - Έγκριση αυτών - Απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη.

4. Τροποποίηση του κανονισμού εγγραφών-μεταγραφών.

5. Τροποποίηση του κανονισμού ντόπινγκ.

6. Τροποποίηση του καταστατικού για εναρμόνισή του με διατάξεις του Ν. 4726/2020, για αλλαγή έδρας και για να καταστεί αυτό αρτιότερο και λειτουργικότερο.

7. Εκλογή δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών της τριμελούς Εφορευτικής
Επιτροπής, η οποία, υπό την προεδρία του δικαστικού αντιπροσώπου που θα διοριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες και τις διαδικασίες για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και του αναπληρωτή του.

8. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή:

α. Προέδρου του ΔΣ

β. Δέκα τακτικών και επτά αναπληρωματικών μελών του ΔΣ

γ. Τριών τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

9. Εκλογή εκπροσώπου και αναπληρωτή αυτού της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ».