Τζιλιβάκης: «Άμεσα πρέπει να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις αγωνιστικές κατηγορίες»

Για τη συμμετοχή μελών της εθνικής ομάδας στο μίτινγκ κολύμβησης στη Γαλλία, τις επόμενες μέρες, μίλησε ο Κώστας Τζιλιβάκης. Παράλληλα ζήτησε την άμεση επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα.

Τζιλιβάκης: «Άμεσα πρέπει να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις αγωνιστικές κατηγορίες»

Στην Νίκαια της Γαλλίας στρέφεται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η προσοχή της ελληνικής κλασικής κολύμβησης.

Στην διοργάνωση «Golden tour» θα λάβουν μέρος 11 κολυμβητές και κολυμβήτριες, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Άκη Οικονόμου και Κώστα Τζιλιβάκη.

Ο Κώστας Τζιλιβάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του αθλήματος τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομών.

«Η Νίκαια είναι το πρώτο ταξίδι για τους Έλληνες κολυμβητές, ενώ έχουμε σαν επιδίωξη και την συμμετοχή μας σε αγώνες που θα γίνουν στην Μασσαλία. Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα παιδιά μας που θα κληθούν αργότερα να εκπροσωπήσουν την χώρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη Νίκαια θα δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την έλλειψη εσωτερικών διοργανώσεων. Η άποψή μου είναι ότι άμεσα πρέπει να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις αγωνιστικές κατηγορίες. Ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε αγαστή συνεργασία με την ΓΓΑ, να μπούμε γρήγορα σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Έχουμε αποδείξει ότι τα κρούσματα στον υγρό στίβο είναι περιορισμένα και ο κίνδυνος για την μετάδοση του ιού ελαχιστοποιείται. Πολύ σύντομα πρέπει επίσης να ξεκινήσει η λειτουργία των Ακαδημιών για να κρατήσουμε στον χώρο τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», υποστήριξε ο προπονητής Κώστας Τζιλιβάκης.