Μόρι: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν, ό,τι κι εάν γίνει με την πανδημία»

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι, ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν ανεξαρτήτως της πανδημίας. 

Μόρι: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν, ό,τι κι εάν γίνει με την πανδημία»

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

«Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τις συζητήσεις σχετικά με το αν θα τις κρατήσουμε ή όχι. Το ερώτημα είναι πώς θα οργανώσουμε τους Αγώνες», τόνισε ο Μόρι κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ της επιτροπής του Τόκιο 2020 και αξιωματούχων του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PLD) της Ιαπωνίας.

«Οι Αγώνες θα διεξαχθούν ό,τι κι εάν γίνει με την πανδημία. Ας σκεφθούμε αυτήν την ευκαιρία για ένα νέο είδος Ολυμπιακών Αγώνων», πρόσθεσε ο Μόρι, ενώ οι Ιάπωνες διοργανωτές έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία, να κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ένα «μοντέλο» για μελλοντικές διοργανώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν κρίσεις υγείας όπως η Covid-19.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές των Αγώνων αναμένεται να παρουσιάσουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα αντίμετρα κατά του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, φαίνεται ότι θα ανακοινώσει εντός της ημέρας, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επεβλήθη σε διάφορα τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο, μέχρι και τις 7 Μαρτίου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας