Πυγμάχος πέθανε ύστερα από νοκ άουτ σε αγώνα επίδειξης! (vids)

Σε ηλικία μόλις 33 ετών πέθανε ο Πακιστανός μποξέρ Μοχάμαντ Ασλάμ Καν, ύστερα από νοκ άουτ που υπέστη σε αγώνα επίδειξης στο Καράτσι.

Πυγμάχος πέθανε ύστερα από νοκ άουτ σε αγώνα επίδειξης! (vids)

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η επαγγελματική πυγμαχία διέπεται από αυστηρούς κανόνες λειτουργίας. Ο κυριότερος εξ αυτών είναι η ασφάλεια των αθλητών που λαμβάνουν μέρος και η αποφυγή τραγικών περιστατικών όπως αυτό της Κυριακής (31/1) στην πόλη Καράτσι.

Εκεί, το βράδυ της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 33 ετών ο πυγμάχος Μοχάμαντ Ασλάμ Καν, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ από ένα δυνατό αριστερό χουκ του αντιπάλου του Μοχάμαντ Ουάλι.

Ο άτυχος μποξέρ, περισσότερο γνωστός για την καριέρα του στο άθλημα του kickboxing, έπεσε αναίσθητος αμέσως μετά το χτύπημα και ελλείψει γιατρού στο σημείο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα.

Ο αγώνας δεν ήταν επαγγελματικός αλλά επίδειξης και έλαβε χώρα σε ιδιωτικό κλαμπ στην πρωτεύουσα του Πακιστάν από τη -μη αναγνωρισμένη- Pakistan Boxing Council. Η επίσημη πυγμαχική ομοσπονδία της χώρας, η Pakistan Boxing Federation (PBF) καταδίκασε άμεσα το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση ή γνώση της διεξαγωγής του και χαρακτηρίζοντάς το παράνομο.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την υποτιθέμενη ένωση πυγμαχίας (σ. PBC). Τίποτα δεν έγινε με την έγκρισή μας. Δεν διακυβεύουμε την ασφάλεια των αθλητών μας», είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας της PBF, Κολ Νασίρ Τουνγκ, για να συνεχίσει: «Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος επαγγελματίας πυγμάχος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη συσταθεί έκτακτη διμελής επιτροπή από την PBF, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνα για το τραγικό συμβάν. Παράλληλα, ένας από τους πλέον γνωστούς επαγγελματίες πυγμάχους του Πακιστάν, ο Μοχάμαντ Ουασίμ, απαίτησε δημόσια από την κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει δράση και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους γι' αυτό το γεγονός.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο Ουασίμ επισήμανε: «Η επαγγελματική πυγμαχία δεν είναι... αστείο. Αλλά δυστυχώς εδώ φαίνεται πως ο καθένας μπορεί να διοργανώσει έναν αγώνα. Είναι πολύ επικίνδυνο. Γνωρίζουν, άραγε, αυτοί οι άνθρωποι τι θα πει επαγγελματικό μποξ και τι σημαίνουν οι κανονισμοί λειτουργίας του;».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας