Η Αυστραλία θα εμβολιάσει τους αθλητές της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του καλοκαιριού η Αυστραλία γνωστοποίησε τους στόχους της για τον εμβολιασμό των αθλητών της.

Η Αυστραλία θα εμβολιάσει τους αθλητές της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στόχο να εμβολιάσει όλους τους αθλητές της που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν τη γιορτή του καλοκαιριού έχει η Αυστραλία, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κόλμπεκ.

«Αν όλα κυλήσουν ομαλά είναι πολύ πιθανό οι αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση για το Τόκιο, να έχουν κάνει το εμβόλιο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προτεραιότητα θα έχουν οι ηλικιωμένοι, οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής καταπολέμησης τους κορονοϊού και εκείνοι με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, ενώ στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι αθλητές» τόνισε ο Κόλμπεκ.

Πολλές εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σχεδιάζουν να εμβολιάσουν τους αθλητές τους πριν από τους Αγώνες. Ήδη το Ισραήλ δήλωσε ότι έχει εμβολιάσει το 50% της Ολυμπιακής αντιπροσωπείας του και σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σημειωτέον ότι η χώρα πρωτοπορεί σε όλο τον κόσμο σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς, έχοντας εμβολιάσει το 29% του πληθυσμού του με τουλάχιστον μία δόση.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας