Τεχνική κολύμβηση: Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο (30/1)

Με τον Αθλητισμό σε καραντίνα για σχεδόν 3 μήνες και στο πλαίσιο του προγράμματος «Κανένας μόνος του», το Σάββατο (30/1) στις 17.00 πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη στην Τεχνική κολύμβηση, στην οποία και μπορούν να μετάσχουν αθλητές / τριες άνω των 14 ετών, προπονητές και έφοροι των σωματείων.

Τεχνική κολύμβηση: Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο (30/1)

Η θεματολογία της τηλεδιάσκεψης

Θέμα 1ο: Covid-19: Οι επιπτώσεις στα συναισθήματα των αθλητών και στις οικογένειες τους

Εισηγήτρια κ. Μαρία Χάνσεν - Ξηρουχάκη

Πρώην αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης: Τελειόφητη Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα ψυχίατρου και ψυχοθεραπευτή παιδιών και εφήβων με εξειδίκευση στην γνωσιακή και συμπεριφορική θεραπεία. Μεταξύ 2017 και 2020 ήταν διευθύντρια εξωτερικών ιατρείων σε διάφορα τμήματα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λωζανης.

Ταυτόχρονα υπήρξε υπεύθυνη εκπαίδευσης στην ψυχοφαρμακολογια των ιατρών στην διάρκεια της ειδικότητας.

Από 1.1.2021 δουλεύει στο ιδιωτικό της ιατρείο με εξειδίκευση σε προβλήματα διάθεσης και την ΔΕΠΥ. Παρακολουθεί αθλητές με προβλήματα άγχους στην Λωζάνη.

Στην τεχνική κολύμβηση κέρδισε την πέμπτη θέση στα 4*200 επιφάνεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων στο Jeju στην Κορέα το 2003. Το 2004 την έκτη και έβδομη θέση στα 4*200 και 4*100 με την σκυταλοδρομια γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάη. Το 2005 την 7η θέση με την 4*200 γυναικών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι.

Θέμα 2ο: Προπόνηση αντιστάσεων χωρίς επίβλεψη

Εισηγητής κ. Γιώργος Γεωργάς.

Απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Ασχολήθηκε περίπου μια δεκαετία σε υψηλό επίπεδο με το άθλημα της κολύμβησης και κατόπιν για περίπου 5 χρόνια με την αθλητική άπνοια σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Από το 2009 ασχολήθηκε με τον χώρο του personal training και η ενασχόληση του σε κέντρα αποκατάστασης αποτέλεσε καθοριστικό ερέθισμα για την επέκταση των γνώσεων του σε θέματα θεραπευτικής άσκησης. Παράλληλα τον έφερε σε επαφή με μερικούς από τους καλύτερους φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ιατρούς φυσικής αποκατάστασης στην Ελλάδα.