La Repubblica: Η ΔΟΕ αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχει αποφασίσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Reppublica, η ΔΟΕ.

La Repubblica: Η ΔΟΕ αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Η Ιταλία αναμένεται να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σύμφωνα με δημοσίευση της ιταλικής εφημερίδας La Reppublica. Τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα, όμως η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 27/1.Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της Coni (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές». Μια τέτοια εξέλιξη βέβαια, θα επηρέαζε και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που πρόκειται να φιλοξενήσει η Ιταλία το 2026.

Πρόκειται για μια απόφαση της ΔΟΕ που σχετίζεται με την απώλεια της αυτονομίας της Coni, μετά την αθλητική μεταρρύθμιση που έγινε πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε στείλει στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, δυο σχετικές επιστολές, οι οποίες όμως, έμειναν αναπάντητες.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός μπορεί ακόμη να αποφύγει αυτή την αρνητική εξέλιξη, καλώντας ένα Συμβούλιο Υπουργών μέχρι αύριο, το οποίο θα εγκρίνει διάταγμα για την επίλυση του ζητήματος της αυτονομίας της Coni. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Coni, Τζιάνι Πετρούσι, σε συνέντευξή του δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή».