ΑΝΟ Αργυρούπολης: Οι επιστολές σε Αυγενάκη, Μαυρωτά και η απάντηση του ΓΓΑ

Ο ΑΝΟ Αργυρούπολης τον τελευταίο έναν μήνα έχει στείλει δύο επιστολές σε Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά για τα κλειστά κολυμβητήρια. Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

ΑΝΟ Αργυρούπολης: Οι επιστολές σε Αυγενάκη, Μαυρωτά και η απάντηση του ΓΓΑ

Δύο επιστολές από την ομάδα της Αργυρούπολης για τα κλειστά κολυμβητήρια τον τελευταίο έναν μήνα. Η απάντηση από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Η πρώτη επιστολή

«ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κο ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κο ΜΑΥΡΩΤΑ Αργυρούπολη, 16/12/2020 Αρ. Πρ.:58

Καθώς το χρονικό διάστημα που αναγκάζονται οι αθλητές του υγρού στίβου να μένουν εκτός του φυσικού χώρου άθλησής τους αυξάνεται, ερχόμαστε με αυτή την επιστολή μας ως Σύλλογος να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για οριστική απαγόρευση προπονήσεων σε κολυμβητήρια ανοιχτού τύπου.

Φυσικά και πρωτεύον μέλημά μας είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων μας και ιδιαίτερα των αθλητών μας. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την εκτίμηση των ειδικών ότι στα κολυμβητήρια δεν μεταδίδεται ο ιός και το γεγονός ότι η προπονήσεις θα γίνονται σε ανοιχτά κολυμβητήρια, θα σας παρακαλούσαμε για τα κάτωθι.

Να μας επιτραπεί να γίνονται προπονήσεις στο ανοιχτό κολυμβητήριο, με μικρό αριθμό αθλητών ανά προπόνηση, με μικρό αριθμό αθλητών ανά διαδρομή και την μη χρήση αποδυτηρίων.

Ήδη γίνονται προπονήσεις από άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν υπάρχουν κρούσματα. Σε ώρες που δεν θα συμπίπτουν θα μπορούσανε να προπονούνται και οι αθλητές των συλλόγων.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γ.Γ,

σας έχει αναφερθεί, υποθέτουμε, επανειλημμένα η επίδραση από την αποκοπή των αθλητών από το άθλημά τους, τόσο στην σωματική τους κατάσταση και τις επιδόσεις τους, όσο και στον ψυχισμό τους. Το να χάνουν τον στόχο που έχουν βάλει για ολόκληρη την χρονιά , δημιουργεί αίσθημα απογοήτευσης και του άσκοπου της προσπάθειας που έχουν καταβάλλει όλο το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, υπάρχουν αθλητές που είναι πολύ κοντά στο στόχο-όριο για πανευρωπαϊκούς αγώνες και το να αισθάνονται ότι χάνουν την ευκαιρία έναντι άλλων νοιώθουν ότι αδικούνται.

Ως εκ τούτου, θα σας παρακαλούσαμε για ακόμα μια φορά, να επανεξετάσετε την απόφασή σας αυτή και να επιτρέψετε τις προπονήσεις στα ανοιχτά κολυμβητήρια με τους όρους της ασφάλειας που θα τηρηθούν με ευλάβεια.

Ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση,

Για το Δ.Σ. του Α.Ν.Ο.Α.

Η Πρόεδρος»

Η απάντηση:

«Αγαπητή κ. Πρόεδρε,

Ευχαριστούμε για την επιστολή. Είναι και δική μας συνεχής προσπάθεια να επιχειρηματολογούμε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη δυνατότητα λειτουργίας των ανοικτών κολυμβητηρίων με περιορισμένο αριθμό αθλουμένων (3-4 ανά διαδρομή). Η ένσταση από τους γιατρούς δεν είναι στο θέμα της δεξαμενής, αλλά στο θέμα των αποδυτηρίων τα οποία τον χειμώνα τα θεωρούν αναπόφευκτα. Θεωρούν δηλαδή ότι εκεί θα υπάρξει διασπορά και γι αυτό από δεν επιτρέπουν ακόμα τη λειτουργία των κολυμβητηρίων, ούτε καν των ανοιχτών. Ευελπιστούμε ότι μόλις βελτιωθεί η μεγάλη εικόνα θα καταφέρουμε να τους πείσουμε να επιτρέψουν (πάντα με περιορισμούς στη χωρητικότητα και ίσως και χωρίς χρήση αποδυτηρίων) το άνοιγμα των κολυμβητηρίων τουλάχιστον των ανοικτών.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Με εκτίμηση,

Γ. Μαυρωτάς».

Ακολούθησε και άλλη επιστολή από πλευράς της ομάδας, στην οποία δεν υπήρξε απάντηση.