Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Λιγότεροι αθλητές στις τελετές έναρξης και λήξης»

Την πρόθεσή τους να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών που θα δώσουν το «παρών» στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξέφρασαν οι διοργανωτές, ελέω της πανδημίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Λιγότεροι αθλητές στις τελετές έναρξης και λήξης»

Ο αριθμός των αθλητών στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και να απλοποιηθεί η λειτουργία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο 2020, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις τελετές έναρξης και λήξης», αναφέρθηκε σχετικά.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ κατά την τελετής έναρξης, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα.

Περίπου 6.000 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν στην τελετή, γράφει η εφημερίδα, ενώ περισσότεροι από 11.000 αθλητές από όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στους Αγώνες στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία, αλλά ανέφεραν ότι οι λεπτομέρειες εξετάζονται ακόμη με τη ΔΟΕ.

Οι αθλητές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ολυμπιακό Χωριό περισσότερες από 5 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των αγωνισμάτων τους, ενώ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις 2 ημέρες μετά το τέλος των αγώνων τους.