5ος Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε χθες, ο 5ος Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου.

5ος Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου

Με πληθώρα συμμετοχών αθλητών από κάθε γωνιά του κόσμου, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, 04/03/2018, ο Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου, που διεξήχθη για 5η συνεχή χρονιά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν αμέσως να δηλώσουν συμμετοχή για το σπουδαίο αυτό γεγονός, προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ή ακόμα και για να κερδίσουν το έπαθλο και να διακριθούν.

Η μεγάλη αυτή γιορτή του Ναυπλίου, ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου. Με μουσικές να παίζουν από τα μεγάφωνα της πόλης και διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, η νύχτα έγινε μέρα.

Με επίτιμους καλεσμένους όπως η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που είναι η πρόεδρος του συλλόγου ''Ελπίδα'' αλλά και τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος ήρθε σαν πρεσβευτής του οράματος του συγκεκριμένου συλλόγου. Επίσης, το παρόν έδωσε και ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης.

Με το εναρκτήριο σήμα να δίνουν η κυρία Βαρδινογιάννη μαζί με την δήμαρχο Ναυπλίου κύριο Δημήτρη Κωστούρο, οι αθλητές αλλά και η επίλεκτη ομάδα της σχολής Ευελπίδων Ναυπλίου ξεκίνησαν για τις διαδρομές των 20 και 40 χλμ..

Πρώτος τερματισμός για τον Ημιμαραθώνιο, ήταν αυτός του Χριστόφορου Μερούση με χρόνο 1.10.03, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τους Γιώργο Τσιγγερίδη και Γιώργο Βλάχο.

Στις γυναίκες, την πρωτιά στην κούρσα των 20χλμ πήρε η Μάγδα Γαζέα με χρόνο 1.23.38, ενώ τα άλλα δύο σκαλιά του βάθρου συμπλήρωσαν οι Ιουλία Παναγιωτοπούλου και Ελένη Μπιτζελέρη.

Στον αγώνα αντοχής των 40 χλμ, δηλαδή του Μαραθωνίου, πρώτος έκοψε τη νήμα ο Γιάννης Μαραγκός με χρόνο 2.54.28, ενώ ακολούθησαν οι Παναγιώτης Νικητόπουλος και Κωνσταντίνος Παπαναστασίου στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στις γυναίκες, στην πρώτη θέση τερμάτισε το φαβορί, Τζένη Μπουλμέτη με χρόνο 3.11.17, ενώ πίσω της τερμάτισαν οι Στέλλα Μαρκάκου και Μαρία Λουκοπούλου.

Το ''ΦΩΣ'', βρέθηκε στο Ναύπλιο και σας παραθέτει το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες δρόμου 20 και 40 χλμ.