Ολυμπιακός: Κολυμβητήριο κοντά στο ΣΕΦ - Έρχονται ανακοινώσεις!

Πριν από λίγο καιρό το «ΦΩΣ» δημοσίευσε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις ενέργειες της διοίκησης του ΣΕΦ προς τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, για να φτιαχτεί το κολυμβητήριο που θα εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό σε χώρο δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε - και πώς να γινόταν αυτό, άλλωστε, αφού ήταν 100% έγκυρο.

Ολυμπιακός: Κολυμβητήριο κοντά στο ΣΕΦ - Έρχονται ανακοινώσεις!

Έχουμε κι άλλα όμως τώρα. Όπως πριν από πολλά χρόνια που έβγαζα τα ρεπορτάζ για το Καραϊσκάκη που θα έφτιαχνε ο Ολυμπιακός -και χαίρομαι διότι αυτά είναι έργα που μένουν στην αιωνιότητα και τα έχει ανάγκη ο σύλλογος, ο φτωχός στις υποδομές σύλλογος, παρότι είναι ο μεγαλύτερος της Ελλάδας. Βλέπουμε τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό και τον Βοτανικό, έρχεται και η Νέα Τούμπα, ενώ εξυπηρετείται και η ΑΕΚ όχι μόνο με το γήπεδο ποδοσφαίρου που φτιάχνει αλλά και με άλλες παραχωρήσεις για τα τμήματά της (τα είχα γράψει όλα στο προηγούμενο ρεπορτάζ).

Πάμε στα νεότερα: σε λίγες ημέρες, την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το μάστερ πλαν από τη διοίκηση του ΣΕΦ, παρουσία του κ. Αυγενάκη, όπως έγινε στο ΟΑΚΑ!

Είναι ενήμεροι και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και φυσικά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ο στόχος είναι να γίνει στην περιοχή κοσμογονία!

Θα ενοποιηθεί η ανάπλαση στο Μικρολίμανο που κάνει ο Δήμος Πειραιά με την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο (από το Μοσχάτο έως το «Σταύρος Νιάρχος») με το οικόπεδο του ΣΕΦ που είναι στη μέση! Όλο θα γίνει ενιαίο στολίδι, ένα στολίδι για το Νέο Φάληρο και τον Πειραιά, αφού θα έχει ο Ολυμπιακός μαζί στη χρήση τους το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Καραϊσκάκη, την αρένα στο ΣΕΦ και το νέο κολυμβητήριο!

Όταν μιλάμε για οικόπεδο στο ΣΕΦ, ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε; Για 400 στρέμματα!

Προκαλεί ερωτηματικά γιατί τόσα χρόνια ρήμαζε το οικόπεδο του ΣΕΦ ενώ είχε τεράστιες δυνατότητες.

Τώρα, πάντως, που βρέχει λεφτά στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τώρα που φτιάχνεται το παραλιακό μέτωπο, το οποίο έχει σκοπό να βγάλει την Αθήνα προς τη θάλασσα, τώρα που γίνεται και η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, το οικόπεδο του ΣΕΦ που είναι ανάμεσά τους είναι μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιηθεί.

Και να υλοποιηθεί έτσι το μεγάλο και ανεκπλήρωτο αίτημα του Ολυμπιακού και του Πειραιά να έχει ο σύλλογος ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Και όχι το Παπαστράτειο που γελάνε όλοι οι ξένοι με αυτό, δεν μπορεί να διοργανώσει μεγάλες διοργανώσεις, χάνει ο Ολυμπιακός στους άντρες του πόλο και στις γυναίκες του πόλο την ευκαιρία να παίζει τελικές φάσεις εντός έδρας και κολυμπάνε εκεί όλοι και όλες, σε νερά που δεν είναι δυνατόν να παραμένουν καθαρά, αφού έχουν χρήση από εκατοντάδες κόσμο και αθλητές μέρα και νύχτα!

Όταν λέμε να φτιαχτεί κολυμβητήριο σύγχρονο στο οικόπεδο του ΣΕΦ, εννοούμε ότι πρέπει να γίνει όχι μόνο μεγάλο από θέμα εξεδρών σε σχέση με τις πολύ μικρές εξέδρες στο Παπαστράτειο αλλά και υπερσύγχρονο από θέμα χώρων, αιθουσών, γυμναστηρίου, γραφείων, όλα αυτά που δεν έχει το Παπαστράτειο.

Το κολυμβητήριο έχει προβλεφθεί στο μάστερ πλαν να κατασκευαστεί στο νότιο μέρος του οικοπέδου του ΣΕΦ, προς τη θάλασσα! Και προς το γεφυράκι που οδηγεί στην Ακτή Δηλαβέρη, προς το Μικρολίμανο, εκεί όπου τελειώνει το θαλάσσιο κανάλι και ο Δήμος Πειραιά κάνει την ανάπλαση!

Δεν θα πειραχτούν ούτε το «Δελφινάριο» ούτε τα υπόλοιπα γήπεδα που υπάρχουν. Τονίζω πάλι, όταν λέμε ΣΕΦ, δεν εννοούμε μόνο την αρένα που παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός, είναι ένα τεράστιο οικόπεδο 400 στρεμμάτων!

Με τη βοήθεια της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου και του Δήμου Πειραιά ο στόχος της διοίκησης του ΣΕΦ είναι να φτιάξει ένα κόσμημα και για πρώτη φορά φαίνεται ότι το μπορούν.

Μέχρι και σύμπραξη για κτιριακές εγκαταστάσεις για το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν προβλεφθεί! Το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες του στη θέση όπου βρίσκεται και χρειάζεται επιπλέον χώρους. Έχει υπογραφεί ήδη μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και το ΣΕΦ για σύμπραξη, ενώ από το Πανεπιστήμιο προχωράνε και στην επέκταση σε εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών στη Νίκαια.

Και γήπεδα τένις ήδη κατασκευάστηκαν στο οικόπεδο του ΣΕΦ. Αυτά φτιάχτηκαν από την Περιφέρεια. Όπως και η μεγάλη παιδική χαρά που έφτιαξε εκεί η Περιφέρεια αυτές τις ημέρες. Αυτά δεν τα γνωρίζουν ακόμα οι Νεοφαληριώτες και οι Μοσχατιώτες που είναι δίπλα. Αλλά και οι κάτοικοι στο Μικρολίμανο, στην Καστέλλα, στο Πασαλιμάνι, στα Καμίνια, στην Καλλιθέα, κοντινές περιοχές είναι.

Επίσης: σε όλη την Ακτή Δηλαβέρη γίνεται πλήρης ανάπλαση με μπροστάρη τον Δήμο Πειραιά, μαζί με την κεντρική ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Μιλάμε για κανονική Ριβιέρα προδιαγραφών εξωτερικού! Και γιατί όχι, τι λείπει σε ομορφιά από τον Δήμο Πειραιά και τους γύρω δήμους;

Με το μάστερ πλαν που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα θα αποτυπώνονται όλο το σχέδιο και όλη η βούληση της διοίκησης του ΣΕΦ, παρουσία του υπουργού, για να φτιαχτεί ένα κόσμημα, έχοντας στο μυαλό αθλητικά κέντρα και πάρκα του εξωτερικού.

Έχει ταξιδέψει ο Ολυμπιακός και στους άντρες και στις γυναίκες στις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη που έχουν άλλες ομάδες πόλο και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει. Και οι προπονητές των ομάδων, ο Βλάχος και ο Παυλίδης, ήξεραν πολύ καλά εδώ και χρόνια τι πρέπει να γίνει.

Στο οικόπεδο του ΣΕΦ θα φτιαχτούν και καφετέριες, όπως στον Φλοίσβο, τις οποίες θα ενοικιάζει και θα έχει έσοδα η διοίκησή του.

Θα γίνει και ταρτάν με περιπατητική διαδρομή για τρέξιμο και άλλη διαδρομή για ποδηλατόδρομο που θα διατρέχει όλο το οικόπεδο, ενώνοντας το Μικρολίμανο με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Θα είναι ένα πλήρες αθλητικό πάρκο.

Αυτές είναι μεγάλες ειδήσεις για το Νέο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή. Τόσα χρόνια «κοιμόντουσαν» και ξέρω καλά τι γράφω, έχω κάνει κατά καιρούς κριτική σε όλες τις παρατάξεις -και στην τωρινή. Σημασία δεν έχουν τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα. Ικανά πρόσωπα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις. Και ανίκανα πρόσωπα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις.

Ας αφήσουν τους ικανούς να προχωράνε και να μην κοιτάζει ο καθένας να βολεύει τα κομματόσκυλα, φίλους και συγγενείς, ας ξεχωρίζει ο καλύτερος και να επιβραβεύεται. Είκοσι πέντε χρόνια στο «ΦΩΣ» έχω δει σε όλο το φάσμα του αθλητισμού τους μέτριους να προσπαθούν να επιβληθούν στους ικανούς - αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνουν, μόνο χρόνος χάνεται.

Υ.Γ.: Το πλάνο έχει πάρει στοιχεία από το Νησί της Μαργαρίτας στη Βουδαπέστη.