ΕΛΟΚ: Η νέα διοίκηση τακτοποίησε το θέμα των πριμ της Χατζηλιάδου

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Καράτε τακτοποίησε το θέμα των πριμ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Έλενας Χατζηλιάδου

ΕΛΟΚ: Η νέα διοίκηση τακτοποίησε το θέμα των πριμ της Χατζηλιάδου

Η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας καράτε, με επικεφαλής τον Νεκτάριο Βιδάκη και τον Θοδωρή Σιετή, έλυσε μέσα σε 24 ώρες το θέμα που ταλαιπωρούσε εδώ και 18 μήνες την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των +68 κιλών, Έλενα Χατζηλιάδου.

Συγκεκριμένα, εδώ και καιρό η Χατζηλιάδου περίμενε μία τυπική βεβαίωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) ότι το αγώνισμά της συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι ώστε να πάρει τα προβλεπόμενα χρήματα για τις διεθνείς επιτυχίες της σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Λόγω της συγχώνευσης των κατηγοριών του Καράτε, στους Αγώνες του Τόκιο, η πιο «βαριά» κατηγορία των γυναικών δεν θα είναι τα +68, αλλά τα +61 κιλά, όπου θα αγωνιστεί και η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα τυπικής φύσης και η κωλυσιεργία εν μέρει αδικαιολόγητη.

Στο θέμα παρενέβη η πολιτική ηγεσία, υπήρξε θετική εισήγηση από τον Γιώργο Μαυρωτά και τη ΓΓΑ, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, διαβεβαίωσε προσωπικά την αθλήτρια ότι από πλευράς του είναι όλα «οκ». Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές προσκείμενες στην πολιτική ηγεσία, η υπόθεση δεν μπορούσε να «ξεμπλοκαριστεί» και παρέμενε για αρκετές ημέρες στον «αέρα» καθώς έλειπε ακόμα η βεβαίωση.

Στο σημείο αυτό ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα αντανακλαστικά της νέας διοίκησης, η οποία δεν είχε κλείσει ούτε 24 ώρες «ύπαρξης». Ο Νεκτάριος Βιδάκης διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου, το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 17/11 και μία ημέρα αργότερα «έφυγε» με την υπογραφή του αναπληρωτή προέδρου, Θοδωρή Σιετή, και του γενικού γραμματέα, Κώστα Μητρόπουλου, το έγγραφο, το οποίο έδινε αίσιο τέλος σε ταλαιπωρία 1,5 έτους.

Αμέσως οι άνθρωποι της ΓΓΑ έσπευσαν να ενημερώσουν την Ελληνίδα καρατέκα ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν και η υπόθεση είχε αίσιο τέλος. Έτσι, η Έλενα Χατζηλιάδου συνεχίζει απερίσπαστη την προετοιμασία της για ολυμπιακή πρόκριση και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Σερβία μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, Μάξιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ