Το σχόλιο της Σταυρούλας Αντωνάκου για τα πριμ των αθλητών

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, με ανάρτησή της στα «social media» πήρε θέση για τα πριμ των αθλητών, εξηγώντας, πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται σχεδόν δύο δεκαετίες. Η επί σειρά ετών διεθνής πολίστρια, με καριέρα φυσικά σε Ολυμπιακό, Εθνικό εκφράζει την αισιοδοξία της πως πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση.

Το σχόλιο της Σταυρούλας Αντωνάκου για τα πριμ των αθλητών

Αναλυτικά το σχόλιο της Αντωνάκου:

«Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τα πριμ για τις επιτυχίες διακεκριμένων αθλητών, θα σας πω ότι δεν είναι πρόβλημα που προέκυψε τώρα!

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτού του παραλόγου νόμου του 1999(!!!), ήταν που κατάφερε να αποκλείσει από την επιβράβευση, την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα(πόλο γυναικών)το 2012…

Το 2012, λοιπόν, έξι μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, κατακτήσαμε το ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Με δόξες και τιμές, παρότι δεν είχαμε ούτε σταθερό χώρο προπόνησης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, μας υποδέχθηκε ο Προέδρος της Δημοκρατίας, ο τότε Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να μας τιμήσουν, για το πέμπτο κατά σειρά μετάλλιο μας σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις…

Ως εδώ όλα καλά.

Ο παραλογισμός όμως ενός νομοθέτη το 1999(!!!), μας απέκλεισε από την επιβράβευση, που πιστέψτε με για ερασιτέχνες αθλητές είναι μια μεγάλη ανάσα.

Ο λόγος, μας είπαν οι ΕΠΟΜΕΝΟΙ τρεις υφυπουργοί Αθλητισμού(Ανδριανός-Κοντονής-Βασιλειάδης),ήταν ότι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν 8 ομάδες!

Απαντήθηκε με κάθε επισημότητα, ότι παίξαμε προκριματικά Πανευρωπαϊκού όπου συμμετείχαν 16 ομάδες λίγους μήνες πριν και ότι στο άθλημα μας ακόμα και στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ στην ΤΕΛΙΚΗ φάση συμμετέχουν 8 ομάδες!!!

Να μην επαναλάβω ότι τιμηθήκαμε για αυτήν την μεγάλη διάκριση μας απ’ όλο το πολιτικό σύστημα…

Τελικά,παρότι οι τρεις υφυπουργοί μας έλεγαν ότι θα θεραπεύσουν το νομοθετικό πρόβλημα(παραλογισμό)κανείς δεν το έκανε!

Έπρεπε να αποδείξουμε ότι στο άθλημα μας που είναι Ολυμπιακό άθλημα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μεγάλες διοργανώσεις…

Και παράλληλα για να αποδειχτούν όσα σε τηλεοπτική μετάδοση έβλεπε όλη η ΕΛΛΑΔΑ, να προσκομίσουμε μέχρι και τα φύλλα αγώνων, για να επιβεβαιωθεί, ότι από τα προκριματικά έως και την τελική φάση ήμασταν αήττητες έως και το τελικό..!

Άρα, επειδή το θέμα είναι σοβαρό και διαχρονικό με μεγάλη χαρά βλέπω, μετά από ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί χρόνια τώρα διακεκριμένοι αθλητές, ότι υπάρχει η πρόθεση να θεραπευτεί άμεσα!

Υ.γ: οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για πολλούς συνανθρώπους μας, όμως,οι ερασιτέχνες πρωταθλητές (αθλητές) είναι μέρος της Ελλάδας της κρίσης, δεν είναι ούτε εκατομμυριούχοι, ούτε βολεμένοι…».