ΔΟΕ: Η διανομή των 500 εκατ. ευρώ για τις απώλειες από τον κορονοϊό

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), μέσω του Ταμείου Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, στοχεύει να βοηθήσει τις εθνικές επιτροπές να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τον «The  Guardian».

ΔΟΕ: Η διανομή των 500 εκατ. ευρώ για τις απώλειες από τον κορονοϊό

Σύμφωνα μην αγγλική εφημερίδα, τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα διανεμηθούν, αντιπροσωπεύουν αύξηση 16% σε σύγκριση με τον αριθμό που είχε αρχικά προβλεφθεί από τη ΔΟΕ για την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΕ) του 2024.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, θα καλυφθούν περισσότεροι από 1.600 αθλητές από 185 χώρες, ενώ φέτος, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 στο 2021, η ΔΟΕ πρόσθεσε 25,3 εκατομμύρια ευρώ για τον Ολυμπιακό κύκλο του 2020.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι «αυτή η απόφαση δίνει στους αθλητές και τις επιτροπές τη βοήθεια που χρειάζονται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ενώ πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ διατηρεί «σαφή δέσμευση να επιτρέψει την ασφαλή συμμετοχή στους Αγώνες του Τόκιο στις 206 εθνικές επιτροπές του κόσμου και την ομάδα των προσφύγων», παρόλο που θεωρεί ότι «εάν ένας αθλητής, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θέλει να πάει, είναι μία αξιοσέβαστη ατομική απόφαση».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σχολιάζοντας επίσης την ανακοίνωση του νέου προγράμματος NBA, είπε ότι ότι «θα επιτρέψει στους καλύτερους παίκτες μπάσκετ να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό που ήθελαν οι παίκτες και γι 'αυτό είναι καλά νέα».

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ