Τοξοβολία: Επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου στον αγώνα Ελλάδας - Κύπρου

Ο πρώτος διεθνής αγώνας τοξοβολίας στην εποχή του κορονοϊού διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Τοξοβολία: Επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου στον αγώνα Ελλάδας - Κύπρου

Ο πρώτος διεθνής αγώνας τοξοβολίας στην εποχή του κορονοϊού διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο «Ευαγγελία Α. Ψάρρα» και ήταν ο αγώνας διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταρρίφθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ, ενώ υπήρχαν και επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκει στον Γιώργο Σγούρο της Τετραπτερυλλίδας στο Ολυμπιακό Τόξο με 657 έχοντας 24 δεκάρια και 10 κεντρικά, καταρρίπτοντας μετά από 8 χρόνια το ρεκόρ του Παπαβασιλείου με 653.

Το δεύτερο μεγάλο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ομάδα στο ομαδικό του Σύνθετου Τόξου Ανδρών, που αποτελούν την κορυφαία τριάδα που διέθετε ποτέ το ελληνικό compound. Χρήστος Αερικός, Ανδρέας Ζαχαράκης και Σταύρος Κουμερτάς επιβεβαίωσαν την καταπληκτική αγωνιστική περίοδο που διανύουν και με συνολική επίδοση 2085 κατέρριψαν το 2083 που η Εθνική κρατούσε από το 2015.

Οι ατομικές επιδόσεις ήταν Αερικός 707 (354, 353, 34Χ), Ζαχαράκης 700 (352, 348, 22Χ) και Κουμερτάς 678 (335, 343, 16Χ) και ειδικά οι δύο πρώτες είναι παγκοσμίου επιπέδου.

Τον αγώνα με την Κύπρο παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός και ο Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιωρής.