Γυμναστική: Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Ολυμπιακά εισιτήρια

Δεν θα δοθούν, όπως όλα δείχνουν, Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τα εξ αναβολής ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης του 2020. 

Γυμναστική: Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Ολυμπιακά εισιτήρια

Τη βούληση να μη δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τα εξ αναβολής ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης του 2020 εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, η οποία θα προωθήσει το σχετικό αίτημα στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) προκειμένου να ενημερωθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της European Gymnastics, με την ενεργή συμμετοχή του αντιπροέδρου της και επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, επικράτησε η άποψη που διατυπώθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν:

«Θα ζητηθεί από τη FIG να ενημερώσει τη Δ.Ο.Ε. ότι εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης σε όλη την Ευρώπη, λόγω Covid-19, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι συνθήκες θεωρούνται ακατάλληλες για να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση και δεν θέλουμε να πιέσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες – μέλη μας να ταξιδέψουν για μία διοργάνωση (μόνο επειδή θα πρόκειται για αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης) στην οποία διαφορετικά ίσως δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν».

Παρόλα αυτά, η European Gymnastics έκανε σαφές ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί βάσει προγράμματος (26-29 Νοεμβρίου), χωρίς όμως να έχει προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ενόργανης ανδρών και γυναικών, τα οποία έχει πλέον αναλάβει να φιλοξενήσει το Μπακού (9-13 Δεκεμβρίου και 17-20 Δεκεμβρίου), η απόφαση θα ληφθεί σε μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, αφού εξεταστούν ορισμένα ανοιχτά οργανωτικά ζητήματα.

Ακόμα όμως και εφόσον υλοποιηθούν, οι δύο διοργανώσεις δεν πρόκειται να έχουν προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.