Πινγκ πονγκ: Αναβλήθηκε η έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποφάσισε την αναστολή μέχρι νεωτέρας των προκριματικών αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021.

Πινγκ πονγκ: Αναβλήθηκε η έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις διεθνείς διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης συνεχίζονται.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) πήρε την απόφαση να αναστείλει τους πρώτους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021, που ήταν προγραμματισμένοι για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα αναβάλλει τις αγωνιστικές για τα γκρουπ της 1ης κατηγορίας (επίπεδο Α), που επρόκειτο να διεξαχθούν αυτό το δίμηνο, αλλά και τα γκρουπ της 2ης κατηγορίας (επίπεδο Β), που θα γίνονταν σε ένα Σαββατοκύριακο στα μέσα του άλλου μήνα. Ο φόβος νέων αναβολών επαληθεύτηκε λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην υγειονομική κρίση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τύχη των προκριματικών.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, η εθνική ανδρών θα αντιμετώπιζε στις 13 Οκτωβρίου την Αυστρία για την 1η αγωνιστική του 4ου γκρουπ στην 1η κατηγορία, ενώ η εθνική γυναικών θα πήγαινε στο εξωτερικό για να μετάσχει στις 17 και 18 Οκτωβρίου σε αγώνες με τη Σλοβενία και την Εσθονία για το 5ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας.