Με μάσκα του ΟΦΗ ο Αυγενάκης: «Το χτένι έφτασε στον κόμπο πλέον»

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε σαφή την πρόθεση της Κυβέρνησης για αθλητική μεταρρύθμιση και μεγάλες αλλαγές στις Ομοσπονδίες με το νέο νομοσχέδιο

Με μάσκα του ΟΦΗ ο Αυγενάκης: «Το χτένι έφτασε στον κόμπο πλέον»

Με μάσκα του ΟΦΗ, την ομάδα από την περιοχή που κατάγεται, εμφανίστηκε ο κρητικός Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα κατά τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για διοικητική ανανέωση, εκδημοκρατισμό και νοικοκύρεμα των αθλητικών οργανισμών και έκανε λόγο για την αθλητική μεταρρύθμιση στην οποία προσπαθεί να προχωρήσει η Κυβέρνηση με το προς συζήτηση νομοθέτημα.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του μεταξύ άλλων εξαπέλυσε πυρά για «αθλητικούς φορείς (σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες), όπου η αρτηριοσκλήρωση των μηχανισμών τους, η έλλειψη πολλές φορές διαφάνειας και δημοκρατικότητας στο εσωτερικό τους και μια σειρά άλλων παθογενειών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον χώρο του αθλητισμού. Είναι αυτό που λέμε ότι το χτένι έφτασε στον κόμπο πλέον. Πλέον μιλούν γεγονότα, αθλητές, παράγοντες».

Συνεχίζοντας την ομιλία του πρόσθεσε: «Δεν θέλω να είμαι άδικος και αφοριστικός προς την κορυφή του αθλητικού οικοδομήματος. Όμως θεωρώ πως η διοικητική ανανέωση, ο εκδημοκρατισμός και το νοικοκύρεμα των αθλητικών οργανισμών είναι απολύτως αναγκαία.

Θεωρούμε πως η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται και πως όλοι μαζί πλέον, την επόμενη ημέρα, με την εμπειρία των παλαιοτέρων και τη φρεσκάδα των νέων, να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος, όπως διαμορφώνεται σήμερα».

Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, η κυβέρνηση προχωράει βάσει σχεδίου… «Η αθλητική μεταρρύθμιση από την Κυβέρνησή μας, με τις μέχρι τώρα νομοθετικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες, εξελίσσεται βήμα – βήμα και προχωράμε βάσει σχεδίου.

Με απόλυτη συνέπεια στα όσα είχαμε πει πάλι εδώ στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση τότε του πρώτου νομοσχεδίου μας, το οποίο στην ουσία αποτελούσε την αρχή της αυτονόητης, για πολλά χρόνια, αθλητικής μεταρρύθμισης.

Απώτερος στόχος μας είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια υγιών δυνάμεων, να εξυγιάνουμε το αθλητικό οικοσύστημα, να αναδειχθούν οι θετικές και αναπτυξιακές δυνάμεις, να δώσουμε καθαρό, φρέσκο οξυγόνο στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, στους αθλητές και στις αθλήτριες, τη δύναμη να πάνε μπροστά και μαζί τους να συμπαρασύρουν κι άλλο νέο κόσμο. Το σχέδιο νόμου, λοιπόν, που συζητάμε σήμερα αποτελεί αναγκαιότητα

Και δεν θα σταματήσουμε εδώ, με την ψήφιση αυτού του σχεδίου νόμου. Αμέσως μετά προχωράμε στην κατάθεση του επόμενου, το οποίο θα ρυθμίσει το τοπίο στη χώρα σε ότι αφορά τον τομέα της προπονητικής και των προπονητών, για τους οποίους επίσης θα δημιουργηθεί ψηφιακό Μητρώο στη ΓΓΑ, ενώ θα προσδιορίσει και θα καταγράψει και τις νέες τάσεις και μορφές αθλητισμού της εποχής:

Τον εναλλακτικό αθλητισμό, τον μη αγωνιστικό, τον ψυχαγωγικό που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΑ και μια σειρά άλλων διατάξεων».

Τη Δευτέρα 14/9 θα γίνει η ακρόαση των φορέων και η συζήτηση του νομοσχεδίου κατά άρθρο, την Τρίτη η β’ ανάγνωση και την Πέμπτη η ψήφιση στην Ολομέλεια.