Syros Triathlon και... τρι-αθλητικός τουρισμός (vid)

 Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων θα υποδεχθεί τους κορυφαίους τριαθλητές και τριαθλήτριες, καθώς και ερασιτέχνες του αθλήματος μαζί με τις οικογένειές τους. 

Syros Triathlon και... τρι-αθλητικός τουρισμός (vid)

Μία... απογειωτική εμπειρία του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα αποτελεί το Syros Triathlon που διοργανώνεται για τρίτη διαδοχική χρονιά, αυτό το καλοκαίρι. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων θα υποδεχθεί τους κορυφαίους τριαθλητές και τριαθλήτριες, καθώς και ερασιτέχνες του αθλήματος μαζί με τις οικογένειές τους. Εκτός από τη μέγιστη εμπειρία του βασικού αγώνα τριάθλου, δηλαδή συνδυασμό κολύμβησης στο Αιγαίο, ποδηλασίας και τρεξίματος στη γραφική και κοσμική Ερμούπολη, η διοργανώτρια TRIMORE έχει συμπεριλάβει φέτος δραστηριότητες σώματος και πνεύματος για όλες τις ηλικίες. SUP, Aqua Aerobic, Yoga και Kids Yoga στο ηλιοβασίλεμα, ποδηλατική βραδυπορία, σκάκι σε παράλληλα γήπεδα, νυχτερινή κολύμβηση σε ζευγάρια και beach party στην άμμο! Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 500, εκ των οποίων πολλές είναι από το εξωτερικό, ενώ με την εγγραφή οι συμμετέχοντες έχουν 50% μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από τη Σύρο.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 3ου Trimore Syros Triathlon, οι Κίττυ Μαλάμου, Σπύρος Γκοτζιάς, Κέλλυ Μπίχτα και Μάνια Μπίκοφ μίλησαν για την εμπειρία τους και περιέγραψαν μέσα από το βλέμμα του τριαθλητή την πρόκληση που γεννά η διοργάνωση. Η τελευταία, μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες τριαθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας της, δεν θα συμμετάσχει απλά στον αγώνα τριάθλου! Η δική της σχολή ναυαγοσωστικής, η "Life Guard Hellas" θα είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των συμμετεχόντων. «Θεωρώ τον εαυτό μου κομμάτι της διοργάνωσης. Φέτος, κατεβάζουμε την πολυπληθέστερη ομάδα μας με 26 άτομα. Το θέμα της απόλυτης ασφάλειας για τους συμμετέχοντες είναι μείζονος σημασίας. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε επίπεδο σε όλους τους τομείς στη διοργάνωση του Syros Triathlon. Ανυπομονώ να αγωνιστώ και πάλι» τόνισε η Μάνια Μπίκοφ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού της Σύρου, Γουλιέλμος Πρίντεζης, επισήμανε: «Eίναι ένα γεγονός το οποίο συνεισφέρει και στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, με πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού μας. Ευχαριστούμε που θα δούμε και φέτος μεγάλους αθλητές να τιμούν με την παρουσία τους το Syros Triathlon. Περιμένουμε να τους καλωσορίσουμε όλους στο λιμάνι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και φυσικά και στους διοργανωτές. Δίνουμε το μεγάλο ραντεβού στο νησί μας στις 21 Ιουνίου».

Ο επικεφαλής της TRIMORE, Κωστής Μητρόπαπας, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Φέτος, θα ενθουσιάσουμε τους αθλητές και τους συνοδούς τους σε κάθε επίπεδο. Μια σειρά από εκπλήξεις -όπως συνηθίζουμε- θα καταστήσει ένα ήδη καθιερωμένο υπέροχο event, σε μια ανεξίτηλη μνήμη, ένα σημείο αναφοράς!».

Η διοργάνωση φέτος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Αγώνα The Braves (5.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Ολυμπιακό Τρίαθλο/10km City Running), τον Αγώνα The Braves Light (3.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Half Ολυμπιακό Τρίαθλο/5km City Running), τον Ατομικό και Ομαδικό Αγώνα Τριάθλου (Olympic Distance & Half Olympic Distance), τους Αγώνες Δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ., τους Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης 500 μέτρων, 3.5 χλμ. και 5 χλμ., τον Αγώνα Κολύμβησης Μετ' Εμποδίων και τον Αγώνα Half Iron Distance.

Εκτός από τους αγώνες των ενηλίκων, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης τον ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Αγώνα Παιδικού Τριάθλου (50μ κολύμβησης, 1.000μ ποδηλασίας, 200μ τρεξίματος για παιδιά με έτος γέννησης 2005-2007 & 100μ κολύμβησης, 2.000μ ποδηλασίας, 400μ τρεξίματος για παιδιά με έτος γέννησης 2002-2004).

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης syrostriathlon.gr.