Κωπηλασία: Χρυσά μετάλλια από Κυρίδου, Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Αννέτα Κυρίδου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Ντούισμπουργκ.

Κωπηλασία: Χρυσά μετάλλια από Κυρίδου, Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στον τελικό του σκιφ γυναικών, η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε πρώτη σε 7.39.60. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Θεσσαλονίκης και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου, μετά το περσινό στα Γιάννενα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών περνώντας πρώτη τη γραμμή του φίνις με χρόνο 7.49.51.

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφουν στην Ελλάδα, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες κάτω των 23 το 2019, Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος με πλήρωμα τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο - Καλανδαρίδη - Μπουκουβάλα και Θανάση Παλαιοπάνο. Το ελληνικό πλήρωμα της τετρακώπου είχε να αντιμετωπίσει έντονο συναγωνισμό, αλλά κατάφερε να παραμείνει στη διεκδίκηση των μεταλλίων και να πάρει την 3η θέση.

Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα: «Μπράβο στην εθνική ομάδα κωπηλασία U23: Δύο χρυσά, ένα ασημένιο, δύο χάλκινα & 8 συμμετοχές σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εν μέσω πανδημίας!».