Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Δυνατό ξεκίνημα για τα ελληνικά κουπιά στο Ντούισμπουργκ

Καλή αρχή για τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Δυνατό ξεκίνημα για τα ελληνικά κουπιά στο Ντούισμπουργκ

Τα πρώτα ελληνικά πληρώματα αγωνίστηκαν στο Ντούισμπουργκ, όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε απευθείας την πρόκριση για τον αυριανό τελικό τερματίζοντας πρώτη στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.46.31. Η 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά και διατήρησε την πρωτοπορία ως τον τερματισμό.

Αντίστοιχη εμφάνιση και για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο ίδιο αγώνισμα των αγοριών. Ο 21χρονος πρωταθλητής ξέφυγε από την αρχή και τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση με 7.13.78 για να προκριθεί στον ημιτελικό.

Κάτω από δυνατή βροχή η Αννέτα Κυρίδου πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιφ των κοριτσιών. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στα αντίστοιχο αγώνισμα στα Γιάννενα τερμάτισε σε 8.04.82 και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Την 5η θέση του προκριματικού στο τετραπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών κατέλαβε το ελληνικό πλήρωμα που ήταν το νεαρότερο σε ηλικία στην κούρσα με δυο αθλήτριες τις Βακοπούλου και Λεβεντέλη να είναι μόλις 16 ετών. Μαζί με τις Γκατ και Κουκλωτίδου τερμάτισαν σε 7.07.37. Ωστόσο το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής αφού στο αγώνισμα μετέχουν πέντε συνολικά πληρώματα.

Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής χωρίς άλλη ενδιάμεση κούρσα σφράγισε η τετράκωπος των αγοριών που πήρε την 2η θέση στον προκριματικό με 6.14.02 πίσω από τη γερμανική βάρκα που έκανε 6.13.62. Οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης-Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας μέσα στη διεκδίκηση των δυο εισιτηρίων που οδηγούσαν στο τελικό και τα κατάφεραν κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία δυνάμεων για τον αυριανό αγώνα.

Εξαιρετική κούρσα για τους Πέτρο Θεοδωρίδη και Σταύρο Σουλαρίκα που πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με χρόνο 6.41.92 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 17χρονος Θεοδωρίδης ήταν ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής της κούρσας.

Την 3η θέση στον προκριματικό της δικώπου άνευ των κοριτσιών κατέλαβαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να προκριθούν στο τελικό μετέχοντας στον απογευματινό επαναληπτικό (17:00). Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε 7.40.11 ενώ το μόνο πλήρωμα που πήρε απευθείας την πρόκριση στο τελικό ήταν της Ρουμανίας με χρόνο 7.24.31.

Μέχρι τα μισά της αντίστοιχης κούρσας των αγοριών οι Στέφανος Καπάκογλου και Θόδωρος Λαπίκωφ ήταν στην πρώτη θέση και διεκδικούσαν την απευθείας πρόκρισή τους στο τελικό. Όμως στη γραμμή του τερματισμού πήραν τη δεύτερη θέση με 7.00.83 πίσω από τη Σλοβενία και θα τρέξουν στον απογευματινό επαναληπτικό (17:10).

Την 2η θέση κατέλαβαν στο διπλό σκιφ των κοριτσιών και οι Σοφία Θεοχάρη-Άσπα Χριστοδουλίδη οι οποίες θα διεκδικήσουν τη πρόκριση στα τελικά από τον απογευματινό επαναληπτικό (17.20). Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7.18.14 πίσω από τη Γερμανία που προκρίθηκε απευθείας στο τελικό με 7.15.06.

Μια ακόμα ευκαιρία στον απογευματινό επαναληπτικό(17:30) θα έχουν και οι Δημήτρης Στασινός-Γιώργος Μακρυγιάννης που πήραν την 5η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6.48.79.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας