Στις 3 Οκτωβρίου ανοίγει η σεζόν στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η ομοσπονδία του πινγκ πονγκ έκανε γνωστό σήμερα (4/9) το αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2020-21. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη στις 3 Οκτωβρίου και η λήξη στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Στις 3 Οκτωβρίου ανοίγει η σεζόν στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το ενδεικτικό αγωνιστικό πρόγραμμα για την περίοδο 2020-21. Θα ανοίξει στις 3 Οκτωβρίου και θα κλείσει στις 21 Ιουνίου, ανάλογα πάντα με την πορεία της αντιμετώπισης του κορονοϊού στη χώρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας η ομοσπονδία θα δημοσιοποιήσει και τις προκηρύξεις των διοργανώσεων, ενώ θυμίζουμε ότι ήδη έχει εξαγγείλει τις αλλαγές στα συστήματα διεξαγωγής των ομαδικών. Οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν το καλεντάρι στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ και στο παρακάτω λινκ: http://www.httf.gr/images/anak_prog_agon_2020_21.pdf.

Το νέο πρόγραμμα ανοίγει στις 3 Οκτωβρίου με διασυλλογικούς αγώνες για τη Β' Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες, αλλά είναι για την περίοδο 2019-20 και είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τις τελικές φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, σε ομαδικό και ατομικό, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου.

Τα πρώτα αγωνιστικά διήμερα στην Α1 εθνική κατηγορία ορίστηκαν για τις 10-11 Οκτωβρίου στους άνδρες και για τις 24-25 του ίδιου μήνα στις γυναίκες. Προσθήκη σε σχέση με τα προγράμματα των προηγούμενων ετών είναι τα πλέι οφ σε διασυλλογικά πρωταθλήματα. Πέρα δηλαδή από τα κλασικά μπαράζ σε Α1, Α2 και Β' Εθνική (20-21/3), κανονίστηκαν και πλέι οφ πρωταθλημάτων, επειδή με την ακύρωση των περσινών μπαράζ αναδιαμορφώθηκαν οι κατηγορίες και σχηματίζονται όμιλοι.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών προγραμματίστηκε για τις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Τέλος, η αρχή στα αναπτυξιακά τουρνουά θα γίνει στην Κοζάνη στις 17 και 18 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος τόπος διεξαγωγής είναι ο μόνος που αναφέρεται στο συνολικό καλεντάρι για τα επτά όπεν της σεζόν. Υπάρχουν ημερομηνίες και για τα υπόλοιπα έξι, όχι ακόμη όμως και τα μέρη που θα τα φιλοξενήσουν. Ο μεγάλος τελικός κανονίστηκε για τις 10 και 11 Απριλίου και ο τόπος θα ανακοινωθεί αργότερα.