Καταδύσεις: Τάνια Κανιότο: Οριστική η αποχώρηση της Ιταλίδας – Περιμένει και δεύτερο παιδί (pic)

Η Ιταλίδα Τάνια Κανιότο, μία από τις κορυφαίες καταδύτριες όλων των εποχών, ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή της από την ενεργό δράση.

Καταδύσεις: Τάνια Κανιότο: Οριστική η αποχώρηση της Ιταλίδας – Περιμένει και δεύτερο παιδί (pic)

Μία από τις κορυφαίες καταδύτριες όλων των εποχών, η Ιταλίδα Τάνια Κανιότο, η οποία έχει γίνει μαμά, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση ενώ έκανε γνωστό πως περιμένει και δεύτερο παιδί.

«Είχα πει πως το Σεπτέμβριο θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή όχι για το Τόκιο. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιλογή. Αφενός, η επιθυμία να συμμετάσχω στους 6ους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως μητέρα, με το υπέροχο όνειρο να μεταφέρω τη σημαία και από την άλλη την επιθυμία να επεκτείνω την οικογένεια μου.

Ναι, αυτή τη φορά επέλεξα τη ζωή, την οικογένεια και λίγο μετά το πεπρωμένο ήθελε να μου δώσει μια νέα ζωή μέσα μου και είμαι ήδη χαρούμενη για την επιλογή μου.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλατε να με δείτε ξανά στο τραμπολίνο και λυπάμαι που σας απογοήτευσα, αλλά σε αυτή την καραντίνα, όπως συνέβη σε τόσους πολλούς άλλους, είχα χρόνο να σκεφτώ και να καταλάβω τι ήταν πιο σημαντικό για μένα.

Δεν είχα πλέον αυτή τη θέληση - που με καθοδήγησε για 20 χρόνια - για να δεσμευτώ και να θυσιάσω τον εαυτό μου με τον τρόπο που απαιτούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η σπουδαία Ιταλίδα, Τάνια Κανιότο.

Η 35χρονη της λέει οριστικά αντίο στις πισίνες, έχοντας κατακτήσει 43 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2), Παγκόσμια Πρωταθλήματα (10), Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (29) και Παγκόσμια Κύπελλα (2)!