Κολύμβηση: Θετικός στον κορονοϊό ο Βραζιλιάνος Ζοάο Γκόμες

Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής κολύμβησης, Ζοάο Γκόμες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κολύμβηση: Θετικός στον κορονοϊό ο Βραζιλιάνος Ζοάο Γκόμες

Θετικός στον κορονοϊό ο Βραζιλιάνος Ζοάο Γκόμες.

Ο ασημένιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρσι το καλοκαίρι στα 50μ. πρόσθιο και τρίτος πριν από τρία χρόνια στη Βουδαπέστη, στο ίδιο αγώνισμα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην πατρίδα του υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις που έδειξαν πως είναι θετικός στον νέο ιό.

Θυμίζουμε πως αρκετοί αθλητές από τη Βραζιλία, λόγω της κατάστασης στην πατρίδα τους, επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία προκειμένου να προετοιμαστούν στην Ευρώπη με ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γκόμες θα πρέπει να παραμείνει σπίτι του στο Σάο Πάολο, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η πρώτη ομάδα των αθλητών (73 άτομα το πρώτο γκρουπ) θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Περίπου 200 αθλητές της Βραζιλίας θα λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Είναι υποχρεωτικό για όσους κάνουν το ταξίδι να υποβληθούν στο τεστ. Έτσι έγινε γνωστό πως είναι θετικός και ο Ζοάο Γκόμες. Ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει την Παρασκευή αλλά τώρα θα παραμείνει στο σπίτι του σε καραντίνα.