Στάμου: «Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Πρότυπό μου ο Ντρέσελ»

Ο Κωνσταντίνος Στάμου, είναι κολυμβητής από «κούνια». Ο 17χρονος αναφέρθηκε στους λόγους που ξεκίνησε την κολύμβηση, την μέχρι τώρα πορεία του και τον μεγάλο στόχο, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στάμου: «Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Πρότυπό μου ο Ντρέσελ»

Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με το υγρό στοιχείο και σήμερα αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής κολύμβησης.

Ο 17χρονος αθλητής του Κολλεγίου ΝΤΕΡΗ, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του ενόψει της νέας -μετά πανδημίας- αγωνιστικής περιόδου.

«Η σχέση μου με το κολύμπι πάντα ήταν πολλή καλή και αυτό φάνηκε, όταν σε ηλικία 11 μηνών –απ’ ότι λένε οι δικοί μου άνθρωποι- κολυμπούσα.

Επίσημα όμως, η πορεία μου στο κολύμπι άρχισε σε ηλικία 10,5 ετών, δηλαδή από την Τετάρτη Δημοτικού και ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν καθαρά, η ιδιαίτερη αγάπη μου για το νερό» είπε αρχικά ο Κώστας Στάμου.

Αναφορικά με το αγαπημένο του αγώνισμα, υποστήριξε: «Ως αγαπημένο στυλ έχω την πεταλούδα και ειδικότερα ως αγώνισμα, το 100αρι πεταλούδας. Βέβαια αγαπώ και τα 200μ. ελεύθερο. Το πρότυπό μου είναι ο Κάλεμπ Ντρέσελ, καθώς κολυμπάει ανάλογα αγωνίσματα με εμένα και είναι ένας πολύ σεμνός αθλητής».

Ο αθλητής του Κολεγίου ΝΤΕΡΗ, αναφέρθηκε επίσης και στους ανθρώπους που τον στηρίζουν.

«Άνθρωποι που ήταν και είναι δίπλα μου, είναι η οικογένειά μου, οι προπονητές μου, Γιώργος Βάλλας και Δημήτρης Παπαχαριζάνου, καθώς επίσης φίλοι και συναθλητές, οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα μου, σε ότι τους χρειαστώ.

Με στηρίζουν από το πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα, μέχρι τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου. Έχω εμπιστοσύνη στους προπονητές μου και στον γυμναστή μου και η επικοινωνία μεταξύ μας είναι πάρα πολύ καλή. Εγώ τους λέω πως νιώθω μέσα και έξω από το νερό και αντίστοιχα εκείνοι, πράττουν προπονητικά.

Φέτος ωστόσο, δεν θα έχω στην πισίνα τον αρχιπροπονητή μου, Γιώργο Βάλλα, γιατί πήρε την δύσκολη, αλλά ελπιδοφόρα για την ζωή του, απάφαση να μεταναστεύσει, για επαγγελματικούς λόγους.

Πλέον έφτασε η ώρα να στηρίξω εγώ την απόφαση ζωής, του προπονητή μου και να του πω ότι, οι δυσκολίες δυναμώνουν τον άνθρωπο και ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ότι χτίσαμε μαζί, μέχρι σήμερα».

Ο 17χρονος πρωταθλητής έχει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά και ένα λαμπρό μέλλον.

«Οι μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου, είναι οι 13 πανελλήνιες επιδόσεις μου, η 5η θέση στα 200μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μπακού και η 4η θέση με τη σκυτάλη στα 4Χ200μ. ελεύθερο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, στο Καζάν».

Ο Κωνσταντίνος Στάμου οριοθετεί τους στόχους της φετινής περιόδου και του 2021.

«Οι στόχοι γι’ αυτή τη χρονιά είναι να κατεβάσω τους χρόνους μου σε όλα τα αγωνίσματα μου, παρά την δίμηνη αποχή μου από τις πισίνες, λόγω της πανδημίας.

Ο μεγάλος στόχος μου, όπως και κάθε αθλητή που δουλεύει πολύ, είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ και αναλόγως θα υπάρξουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα».