Κολύμβηση: Η απάντηση της ΚΟΕ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών

Η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας πήρε θέση αναφορικά με τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών στην κολύμβηση.

Κολύμβηση: Η απάντηση της ΚΟΕ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών

Η τοποθέτηση της ΚΟΕ

«Σχετικά με το “θόρυβο” για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών (Παμπαίδες / Παγκορασίδες, Παίδες / Κορασίδες & Έφηβοι / Νεάνιδες), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις 25 και 26 Ιουλίου, η ΚΟΕ αποκαθιστά την αλήθεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν.

Η αρχική ανακοίνωση (4/6/20) της ΚΟΕ περί της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, με το σχεδιασμό των ημερομηνιών τέλεσης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε εκείνη της Αλεξανδρούπολης, αφορούσε τα μέχρι τότε ισχύοντα πρωτόκολλα για τη συμμετοχή αθλητών / τριών, ανά διαδρομή και κολυμβητήριο.

Ήταν, συνεπώς μια πρώτη εκτίμηση, χωρίς άλλωστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, για τον τελικό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιφέρειας, το οποίο υπήρχε ακόμη και η σκέψη να γίνει μαζί με το αντίστοιχο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Με την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Κολύμβησης από την ΓΓΑ (σ.σ: ανακοινώθηκε 30 Ιουνίου 2020) και με δεδομένο πλέον μιας πιο ευκρινούς εικόνας για τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (η προθεσμία λήγει 10/7), αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τη φετινή περίοδο, στην Αλεξανδρούπολη έγιναν 3 διασυλλογικοί αγώνες και άλλες 3 διοργανώσεις της ΚΟΕ, ενώ στην Καβάλα 2 διασυλλογικοί αγώνες, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας να διεξαχθεί στις δύο πόλεις.

Άλλωστε, ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη.

Τα πιο πάνω, ήταν και ο γνώμονας της τελικής απόφασης της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Οι συνθήκες και ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων, πάνω απ' όλα, έχουν να κάνουν με την πιστή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων και κανόνων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον κορονοϊό και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΟΕ».