Το πρώτο και ιστορικό Κύπελλο στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Γυναικών στο Πόλο με τη νίκη του 14-11 επί της Βουλιαγμένης στον τελικό του φάιναλ-4 που έγινε στο Καρπενήσι.

Το πρώτο και ιστορικό Κύπελλο στον Ολυμπιακό

Ήταν το πρώτο Final-4 του Κυπέλλου γυναικών και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μη βάλει το όνομα του στη λίστα με τους τροπαιούχους. Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά αλλά εξελίχθηκε συναρπαστικό.

Ένα γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη στη λήξη της πρώτης περιόδου έβαλε μπροστά τον ΝΟΒ. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το σκορ στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο ενώ πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά με τη Μόνικα Έγκενς 0:39 πριν το τέλος του ημιχρόνου (7-6).

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι και η Βουλιαγμένης ήταν αυτή που κυνηγούσε. Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 9-9. Όμως δυο γκολ των Αλεξάνδρα Ασημάκη και Μαργαρίτα Πλευρίτου έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα δύο γκολ στον Ολυμπιακό (11-9).

Στο 11-9 αποβλήθηκε η προπονήτρια του ΝΟΒ Αλεξία Καμμένου για έντονη διαμαρτυρία. Στην τέταρτη περίοδο η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Κούλχαας, σε μια φάση που ίσως και να έκρινε το παιχνίδι. Με δυο γκολ της Έγκενς διαμορφώθηκε το 14-10, με την Νιχάους απλώς να μειώνει στο τελικό 14-11.

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 14-11 (2-3, 5-4, 4-3, 3-1)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους 2, Χυδηριώτη 3, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου Β., Κοκκινάκη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ειρ.