Θοδωρής Βλάχος: «Κόσμημα για την Ελλάδα ο Ολυμπιακός»

Οι δηλώσεις του κόουτς και των «ερυθρόλευκων» παικτών μετά την επιβλητική νίκη επί της Γλυφάδας και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Θοδωρής Βλάχος: «Κόσμημα για την Ελλάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πλήρως τον τίτλο του απόλυτου φαβορί κι έκανε περίπατο στον ημιτελικό με τη Γλυφάδα, επικρατώντας 11-2 και παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (19/1, 14.00). Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε για τη νίκη-πρόκριση:

«Ήταν δυο ημιτελικοί σήμερα σχεδόν καρμπόν, με όχι πολύ μεγάλη αντίσταση των αντιπάλων του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Και στα δυο παιχνίδια και οι δυο μας σκεφτήκαμε την αυριανή ημέρα. Είναι πολύ κοντά ο τελικός, στις 14:00. Είμαστε το φαβορί, το ξέρουμε, είμαστε εδώ πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτή η ομάδα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα, είναι κόσμημα για την Ελλάδα.

Όμως είναι ένας τελικός, σε υψηλή ένταση και υψηλούς ρυθμούς αλλά έχουμε την ποιότητα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είμαι σίγουρος για την ομάδα μου, για την ποιότητά της και για τους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης πλέον με... σφραγίδα.

Φτάσαμε μέχρι εδώ και έκανε τόσα πολλά πράγματα η ομάδα αυτή γιατί πάντα ήμασταν σεμνοί και ταπεινοί και δεν λέγαμε μεγάλα λόγια και μεγάλες κουβέντες. Θα ήταν αγένεια και ασέβεια προς Βουλιαγμένη και προς την προσπάθεια που κάνουμε, να προδικάσω ένα αποτέλεσμα για αύριο. Το να είμαι σίγουρος για την ομάδα μου όμως δεν μπορεί κανείς να μου το αφαιρέσει και θα το πιστεύω για πάντα».

Ο Αλέξανδρος Γούνας ανέφερε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Για εμάς ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, ώστε να πάμε στον τελικό. Αύριο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να κάνουμε όλα αυτά που θα μας πει ο προπονητής για να κερδίσουμε το Κύπελλο, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους από την αρχή της χρονιάς».

Ο Κώστας Μουρίκης με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Θεωρώ ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Βγάλαμε κάποια στοιχεία που δουλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και για την Ευρώπη και για τον τελικό. Ήμασταν σοβαροί σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο τέλος ίσως χαλαρώσαμε ενώ δεν έπρεπε αλλά κοιτάμε τον αυριανό τελικό με τη Βουλιαγμένη. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, θέλουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου, ήρθαμε εδώ σαν το φαβορί και επιθυμίας μας είναι να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον τίτλο».