Στον τελικό του Final 4 του πόλο Ανδρών η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του 20ου final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στο Καρπενήσι.

Στον τελικό του Final 4 του πόλο Ανδρών η Βουλιαγμένη

Ο ΝΟΒ επικράτησε συνέτριψε το Περιστέρι 11-1, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, και αύριο το μεσημέρι (19/1, 14:00) θα δώσει το “ παρών” για 16η φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Γλυφάδα (20:00). Το ένα γκολ που σημείωσε ο ΓΣΠ (κι αυτό στην τελευταία περίοδο) αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των final-4.

Η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι το Περιστέρι ήρθε στο Καρπενήσι χωρίς τους δύο ξένους του, Σπούνερ και Γκάρντιγιαν, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Καναδά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και τον πολύπειρο Φαναριώτογλου. Έτσι, το πρόσφατο «θαύμα» του ΓΣΠ, η νίκη επί της Βουλιαγμένης μέσα στο Λαιμό για το πρωτάθλημα της Α1 (8-6), ήταν σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί.

Αυτό έγινε εμφανές από την πρώτη περίοδο, όπου ο ΝΟΒ προηγήθηκε 2-0, ενώ οι παίκτες του Κώστα Λούδη ήταν σχεδόν ακίνδυνοι. Παρότι δεν έπιασαν ιδιαίτερα καλή απόδοση επιθετικά (ιδιαίτερα στον παίκτη παραπάνω, όπου ξεκίνησαν με 0/6), οι «μπέμπηδες» ξέφυγαν 4-0 στο ημίχρονο και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του ημιτελικού. Το μόνο... ενδιαφέρον ήταν πλέον αν το Περιστέρι θα κατάφερνε να πετύχει κάποιο γκολ, καθώς οι -λιγοστές- καλές του προσπάθειες «σκόνταφταν», είτε στα δοκάρια, είτε στον Άντονι Χρύσανθος. Ο Κλήμος κατόρθωσε να... σπάσει το ρόδι σε παίκτη παρπάνω, 3΄20΄΄ πριν τη λήξη, αλλά η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν μπόρεσε να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των final-4, που μέχρι σήμερα ήταν τα δύο τέρματα που είχε σημειώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό του 2016 στο Λαιμό (14-2).

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-2, 0-3, 1-4
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Τίγκας (περιφέρεια), 0-2 Μπούχα (περιφέρεια), 0-3 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 0-4 Σολανάκης (κόντρα), 0-5 Τίγκας (π.π.), 0-6 Μπάσιτς (π.π.), 0-7 Καπετανάκης (κόντρα), 0-8 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 1-8 Κλήμος (π.π.), 1-9 Τίγκας (περιφέρεια), 1-10 Γκιουβέτσης (π.π.), 1-11 Τίγκας (πέναλτι)

Το Περιστέρι είχε 1/5 με παίκτη παραπάνω. Η Βουλιαγμένη είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Τσιφτσής, Γιαννουλάτος, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Παζαΐτης, Αγκόρτσας, Κλήμος 1, Φωκάς, Τσαγκάρης, Καζάκος, Αμπατζής, Τσαλίκης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Τσαταλιός, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης 1, Τίγκας 4, Σολανάκης 1, Δ. Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Δήμου