Μπιτσάκος: «Γιορτή για το άθλημα τα Final 4 στην Πάτρα»

Ο Δημήτρης Μπιτσάκος μίλησε για τα Final 4 κυπέλλου πόλο σε άνδρες και γυναίκες στην Πάτρα.

Μπιτσάκος: «Γιορτή για το άθλημα τα Final 4 στην Πάτρα»

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο κύπελλο Ελλάδας, Δημήτρης Μπιτσάκος, τεχνικός διευθυντής στον Άλιμο πλέον, με αφορμή τη διεξαγωγή του Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, στις 2-4 Φεβρουαρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα γίνουν οι αγώνες στην Πάτρα, μία πόλη με μεγάλη παράδοση στην Υδατοσφαίριση αλλά και στην Κολύμβηση.

Στη διάρκεια των σχεδόν 100 χρόνων αθλητικής ιστορίας του ναυταθλητισμού στην Πάτρα, έχουν αναδειχθεί εκατοντάδες πρωταθλητές και στα δύο αυτά αγωνίσματα. Αρκετοί δε από αυτούς έχουν εκπροσωπήσει επάξια και τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες, τόσο με τους συλλόγους τους όσο και με τις Εθνικές Ομάδες. Αποκορύφωμα οι συμμετοχές με την Εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η κατάκτηση τουλάχιστον δύο αργυρών μεταλλίων (Αντώνης Πεπανός - Χριστόδουλος Κολόμβος).

Είχα την τύχη να ζήσω, αρχικά με την ομάδα που με ανέδειξε, τον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Πατρών, τη συμμετοχή σε 6 τελικούς Κυπέλου Ελλάδος και την κατάκτηση ενός από αυτούς, το 1995. Δυστυχώς, κανέναν από αυτούς, δεν παίξαμε στην Πάτρα που διψούσε τότε για τελικούς. Δεν μπορώ, όμως, να βγάλω από το μυαλό μου την τεράστια κινητοποίηση των πατρινών φιλάθλων που γέμιζαν τις εξέδρες του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ και την υποδοχή που μας επεφύλαξαν, στην Πάτρα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλου.

Συμμετείχα σε 2 ακόμα Final-4, ένα με την ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας και ένα με την ομάδα του Υδραϊκού.

Παραμένω ακόμα πρώτος σκόρερ στο θεσμό του Κυπέλλου, ένα γεγονός που το νιώθω ως πολύ τιμητικό για εμένα και τις ομάδες που συμμετείχα και ιδιαίτερα τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών.

Θέλω να πιστεύω ότι το επερχόμενο Final-4, με τη συμμετοχή Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει στην Πάτρα, θα αποτελέσει γιορτή για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οι αγώνες αυτοί θα είναι πόλος έλξης για τους Πατρινούς φιλάθλους που έχουν αποδείξει ότι αγκαλιάζουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης με κάθε ευκαιρία. Πόσο μάλλον όταν σε αυτούς τους αγώνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ιερά τέρατα του αθλήματος, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ευρώπης με τις ομάδες τους και Ολυμπιονίκες με τις Εθνικές τους Ομάδες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι θα έχω την χαρά να συμμετέχω και ως τεχνικός διευθυντής του Άλιμου ΝΑΣ Betsson σε αυτή τη διοργάνωση με τη νεοφώτιστη ομάδα στην παρθενική της συμμετοχή σε Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας και με δύο από τα παιδιά μου να αγωνίζονται σε αυτήν».

Οι δύο κόρες του Δημήτρη Μπιτσάκου, η 20χρονη Μαργαρίτα (διακεκριμένη με τις Εθνικές Νέων Γυναικών και Νεανίδων) και η 11χρονη Αφροδίτη αγωνίζονται με το σκουφάκι του Αλίμου ΝΑΣ και ο γιος του, ο 17χρονος Χρήστος (Εθνική Εφήβων), με αυτό του ΓΣ Περιστερίου.

Διακεκριμένη στο άθλημα με τη ΝΕ Πατρών και τις Εθνικές Ομάδες είναι και η σύζυγός του Βούλα Μανέτα.