Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8: 5ο σερί και 23ο Κύπελλο στην Ιστορία του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός…κατάπιε τη Βουλιαγμένη (9-8) στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών και κατέκτησε πανάξια το 23ο Κύπελλο στην Ιστορία του. Πέμπτο σερί για τον απόλυτο κυρίαρχο της ελληνικής υδατοσφαίρισης που τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Γενηδουνιά (στην τελευταία περίοδο) και έτσι ο ΝΟΒ επέστρεψε από το 9-4!

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8: 5ο σερί και 23ο Κύπελλο στην Ιστορία του Θρύλου

«Έτρωγε» σίδερα ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών.

Με φοβερή άμυνα, απίθανο τον Μάνο Ζερδεβά και «φονιά» τον Φίλιπ Φιλίποβιτς πήρε την «κούπα». Είναι το 5ο διαδοχικό Κύπελλο Ελλάδας για τον Ολυμπιακό και 23ο στην Ιστορία του.

Ήταν μπροστά με 9-4 στα μισά της τελευταίας περιόδου αλλά ο Γενηδουνιάς αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και ο ΝΟΒ λίγο έλειψε να στείλει το ματς στα πέναλτι, μειώνοντας σε 9-8 λίγο πριν από το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το τρόπαιο, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο στα τελευταία τέσσερα λεπτά!

Νευρικό το ξεκίνημα και τις δυο ομάδες. Οι άμυνες και οι τερματοφύλακες (Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος)…μίλησαν στην πρώτη περίοδο, με τον Κολόμβο να κάνει τη διαφορά και να σκοράρει 3.24 πριν από το τέλος, μετά το σουτ του Φιλίποβιτς και το ριμπάουντ που πήρε ο Αχαιός φουνταριστός. Ο Ολυμπιακός που ήταν μπροστά με 1-0, είχε 0/2 στον παραπάνω και η Βουλιαγμένη 0/3.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω. Ο Φιλίποβιτς έκανε το 2-0 μετά την ασίστ του Φουντούλη και ο Χιώτης πέτυχε το 3-0 πάλι στον παίκτη παραπάνω, ενώ η Βουλιαγμένη δεν έβρισκε γκολ που τελικά ήρθε 11 λεπτά μετά το πρώτο σπριντ.

Ο Καλογερόπουλος με τέρμα στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 3-1, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε καθαρό μυαλό σε αυτή την περίοδο και με τέρμα στον παραπάνω, αυτή τη φορά από το Γενηδουνιά έγινε το 4-1. Η Βουλιαγμένη όμως στο τέλος του ημιχρόνου με τον Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω ξανά μείωσε σε 4-2, σε μια φάση όπου στάθηκε τυχερός αφού το πρώτο σουτ πήγε στο δοκάρι, του ήρθε ξανά η μπάλα και έγραψε το 4-2. 2/3 στον παραπάνω ο Ολυμπιακός σε αυτό το οκτάλεπτο, 2/2 η Βουλιαγμένη.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένο παραπάνω για τον ΝΟΒ και τον Ολυμπιακό να σκοράρει στον δικό του παραπάνω με τον Μπούσλιε για το 5-2, 6.24 για το τέλος της περιόδου. Η Βουλιαγμένη είχε τρομερά προβλήματα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός…έτρωγε σίδερα στην άμυνα, ο Ζερδεβάς ήταν απροσπέλαστος και θύμισε τον διεθνή κίπερ που τα έπιανε όλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Φιλίποβιτς δεν σταμάτησε να…πυροβολεί και με πέναλτι που πήρε ο Μουρίκης έγραψε και το 6-2 στα μισά της περιόδου. Ο Καλογερόπουλος με το δεύτερο τέρμα του στον τελικό, μείωσε σε 6-3 για τον ΝΟΒ με τέρμα στον παίκτη παραπάνω (3/8), με τους «ερυθρόλευκους» του Βλάχου να ελέγχουν απόλυτα και τον Φιλίποβιτς να γράφει το 7-3, οκτώ δευτερόλεπτα για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στον παίκτη λιγότερο, ο Ολυμπιακός έβγαλε ακόμη μια άμυνα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και στη συνέχεια ο Χρυσοσπάθης με τέρμα στον παραπάνω έγραψε το 8-3, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα του ΝΟΒ για να επιστρέψει ενώ ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, Φίλιπ Φιλίποβιτς με υπέροχο τέρμα διαμόρφωσε το 9-3 (5.17 για το τέλος του τελικού).

Ο Καπότσης σκόραρε για τον ΝΟΒ (9-4) που έκανε και το 9-5 με πέναλτι του Καλογερόπουλου μετά την οριστική αποβολή του Γενηδουνιά με κόκκινη κάρτα, στα μισά της τελευταίας περιόδου με τον Ολυμπιακό να παίζει μέχρι το τέλος με παίκτη λιγότερο. Το εκμεταλλεύτηκε φυσικά η Βουλιαγμένη που έφτασε στο γκολ (9-8) με τον Καπότση, 47 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με πέναλτι αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε την τελευταία άμυνα και πήρε πανάξια το Κύπελλο Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Κολόμβος 1, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λότζινα, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.