Περιστέρι - ΑΕΚ 6-8: Έγραψε ιστορία - Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο

Η ΑΕΚ επικράτησε 8-6 του ΓΣ Περιστερίου στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή (23/5, 19.00). Παράλληλα εξασφάλισε και την έξοδό της στην Ευρώπη!

Περιστέρι - ΑΕΚ 6-8: Έγραψε ιστορία - Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο

Η ΑΕΚ...έπιασε στον ύπνο το Περιστέρι και με δυο γκολ (περιφέρεια και παίκτη παραπάνω) του έμπειρου Νίκου Στελλάτου και ένα του Κουτσιαλή με πέναλτι ήταν μπροστά στο πρώτο οκτάλεπτο με 3-0!

Το Περιστέρι που αιφνιδιάστηκε και δεν είχε λύσεις στην επίθεση στο πρώτο οκτάλεπτο, στη δεύτερη περίοδο επέστρεψε με τον έμπειρο Καρούντζο να σκοράρει δύο φορές (πέναλτι και παραπάνω) και να μειώνει σε 3-2. Ο Καζάζης από την περιφέρεια έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της ΑΕΚ ενώ ο Κουτσιαλής και πάλι με γκολ στον παραπάνω κράτησε τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3), αφού είχε μειώσει προσωρινά ο Γερακούδης (παραπάνω, 4-3), με την ομάδα της ΑΕΚ να έχει έναν κρίσιμο χαμένο παραπάνω για να πάει τη διαφορά και στα τρία γκολ πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ του Γερακούδη και πάλι με το Περιστέρι να έχει μαζέψει τη διαφορά (5-4), με τους Καρούντζο, Γερακούδη να σκοράρουν από δύο φορές και τον κόουτς της ΑΕΚ, Κώστα Δάνδολο να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα 6.54 για το τέλος της τρίτης περιόδου που ήταν πιο κλειστή.

Ο Παπάκος στα μέσα της περιόδου σε μια φάση όπου η ΑΕΚ έβγαλε κόντρα και έπαιζε και με παίκτη παραπάνω, σκόραρε και έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα (6-4), με την ομάδα του Κώστα Λούδη να κερδίζει αποβολές αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, έχοντας κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Αντίθετα, η ΑΕΚ με γκολ του Άρη Μαυρωτά 1.22 για το τέλος της περιόδου ξέφυγε με τρία τέρματα (7-4), με τον Αγκόρτα στο φινάλε να κρατά ζωντανή την ομάδα του μειώνοντας σε 7-5.

Ο ίδιος παίκτης (Αγκόρτσας) με γκολ 5.50 για το τέλος του αγώνα, μείωσε ξανά στο γκολ (7-6) για το Περιστέρι και ο ημιτελικός πήρε...φωτιά, με τις δυο ομάδες να έχουν χαμένες ευκαιρίες στον παραπάνω για γκολ. Τελικά, ο Παπάκος σε μια φάση όπου η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, από την περιφέρεια έγραψε το 8-6 (2.25 για το τέλος της αναμέτρησης) που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ να γράφει ιστορία αφού για πρώτη φορά θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ εξασφάλισε και την έξοδό της στην Ευρώπη.

ΓΣ Περιστερίου – ΑΕΚ 6-8 (0-3, 3-2, 2-2, 1-1)

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Αγκόρτσας 2, Λαδάς Π., Φάρμερ, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής 2, Βούξεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 2, Βλατάκης, Μαυρωτάς 1, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2.