Χρήστος Αφρουδάκης: «Ιδιαίτερο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης χαρακτήρισε τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ιδιαίτερο. Εάν ο ΝΟΒ ηττηθεί από τους πρωταθλητές θα είναι το τελευταίο ματς για τον αρχηγό της Βουλιαγμένης.

Χρήστος Αφρουδάκης: «Ιδιαίτερο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Η Βουλιαγμένη κέρδισε τον Απόλλωνα με 11 – 10 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του κύπελλο Ελλάδα στο πόλο ανδρών εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (22/5) τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων είπαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Χέρβο Κόλιανιν (προπονητής ΝΟΒ):

«Ήταν ένας αγώνας χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες. Αυτό μετέφερε άγχος στους παίκτες. Πήραμε μία δίκαιη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι. Αύριο έχουμε έναν σπουδαίο ημιτελικό. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλύτερος από μας όπως φάνηκε τους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα μεν, αλλά αύριο θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε αυτό το κάτι παραπάνω».

Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός ΝΟΒ):

«Το παιχνίδι, όπως αναμένονταν, ήταν αμφίρροπο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ – γκολ. Στο τέλος παίξαμε τρεις φορές με παίκτη λιγότερο και δεν δεχθήκαμε τέρμα. Η άμυνα αυτή μας έδωσε και την νίκη. Ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Έχουμε ήδη παίξει μέσα σε λίγες ημέρες τέσσερις φορές για το πρωτάθλημα. Εδώ πρόκειται για ένα νοκ-άουτ αγώνα, με διαφορετικό χαρακτήρα. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει και θα είναι φαβορί για την Κατάκτηση του κυπέλλου. Σίγουρα θα είναι πιο γλυκιά η αποχώρηση μου από την ενεργό δράση με ένα κύπελλο, αλλά πιστέψτε με δεν δίνω καμία σημασία αυτό. Για μένα προέχει η ομάδα».

Νίκος Δελληγιάννης (προπονητής Απόλλωνα Σμύρνης):

«Ο Απόλλωνας είναι αρκετά παραγωγικός σε όλα τα παιχνίδια του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το ζητούμενο ήταν η άμυνα. Δυστυχώς δεν μείναμε χαμηλά στο σκορ. Μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο τα καταφέραμε αλλά στο τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και δεχθήκαμε δύο τέρματα που δεν έπρεπε. Εκεί χάθηκε το μομέντουμ του αγώνα. Μέσα σε τέσσερις μήνες πετύχαμε αρκετά πράγματα φέτος. Οι αθλητές μου έκαναν κατάθεση ψυχής. Στην πρώτη μου χρονιά ευτύχησα σαν προπονητής να έχω αθλητές πολύ αφοσιωμένους και πιστούς στο πλάνο. Είμαι τυχερός που δούλεψα σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που κάναμε και του χρόνου ο Απόλλωνας να κάνει ένα βήμα παραπάνω».

Αλέξανδρος Αλαμάνος (παίκτης Απόλλωνα Σμύρνης):

«Ήταν ένα όνειρο και χάθηκε. Τρέφαμε ελπίδες να πάρουμε ένα τρόπαιο στην φετινή χρονιά. Δεν τα καταφέραμε. Εύχομαι του χρόνου ο Απόλλωνας να σηκώσει ένα κύπελλο. Το παιχνίδι με την Βουλιαγμένη ήταν δύσκολο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα δώσαμε όλα. Δείξαμε ότι είμαστε μια οικογένεια. Είμαι συγκινημένος γιατί στον Απόλλωνα έζησα σε μία πραγματική οικογένεια. Ήμασταν όλοι φίλοι μεταξύ μας».