Πανιώνιος – ΑΕΚ 12-13: Πρόκριση στα πέναλτι

Η ΑΕΚ επικράτησε του Πανιωνίου 6-5 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών που διεξάγεται στη Βουλιαγμένη.

Πανιώνιος – ΑΕΚ 12-13: Πρόκριση στα πέναλτι

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών, που διεξάγεται στη Βουλιαγμένη, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Κέρδισε 6-5 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια) τον Πανιώνιο και πέρασε στην τετράδα της διοργάνωσης. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, είχε το προβάδισμα, βρέθηκε μπροστά και με 6-4, 7-5 αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε και κατάφερε να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι με το γκολ του Μαυροβούνιου Βούκσεβιτς στο τελευταίο λεπτό, με τον έμπειρο φουνταριστό να γράφει το 7-7. Νωρίτερα είχε μειώσει σε 7-6 ο Κουρλιάφτης.

Στα πέναλτι, ο Καλαϊτζής στο έκτο πέναλτι για τον Πανιώνιο νικήθηκε από τον Φλέγκα και ο Παπάκος στη συνέχεια χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της ΑΕΚ που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά του Σαββάτου (22/5).

Η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί για μια θέση στον τελικό με το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – ΓΣ Περιστερίου.

Πανιώνιος – ΑΕΚ 12-13 πεν (7-7 κ.δ, 3-3, 3-1, 1-1, 0-2)

1ο πέναλτι: Καλαϊτζής γκολ – Παπάκος γκολ

2ο πέναλτι: Δήμου Δ. γκολ – Κουτσιαλής γκολ

3ο πέναλτι: Μπραΐμης γκολ – Στελλάτος γκολ

4ο πέναλτι: Γαβαλάς γκολ – Βούξεβιτς γκολ

5ο πέναλτι: Ζουρίδης γκολ – Κουρλιάφτης γκολ

6ο πέναλτι: Καλαϊτζής απόκρουση Φλέγκας – Παπάκος γκολ

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Σαλτέρης, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Νιαρχάκος, Μπραΐμης 1, Γαβαλάς, Καλαϊτζής 1, Ζουρίδης 1, Αλεξίου, Δήμου 1, Νταλάπας, Καπετανάκης 3, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κούκουνας.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής, Βούξεβιτς 2, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 4, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 1, Βλατάκης, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος