Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-5: «Αέρας» ο Θρύλος, σηκώνει αύριο και το Κύπελλο Ελλάδας!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-5 της Βουλιαγμένης στον πρώτο ημιτελικό του 3ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου και αύριο (18/7) θα κάνει το νταμπλ. Αντίπαλος των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη στον αυριανό τελικό (21.30) θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΕ Πατρών.  

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-5: «Αέρας» ο Θρύλος, σηκώνει αύριο και το Κύπελλο Ελλάδας!

Αγκαλιά με την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας οι γυναίκες του Ολυμπιακού, που αύριο θα πανηγυρίσουν το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος.

Οι πρωταθλήτριες πήραν τον σημερινό...ημι(τελικό) κόντρα στο ΝΟΒ και αύριο θα πανηγυρίσουν το νταμπλ αφού ο νικητής του ζευγαριού (Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΕ Πατρών) δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός στην άμυνα, έπαιξε την κλασική ζώνη με την παίκτρια μπροστά από την Χρυσή Διαμαντοπούλου που ήταν χθες στο τέρμα.

Η Βουλιαγμένη όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια είχε ζητήματα με αυτή την άμυνα, αφού για να...σπάσει θέλει γκολ από την περιφέρεια που δεν τα έχει εύκολα ο ΝΟΒ με την Χρυσή Διαμαντόπουλου να έχει ξεκινήσει εξαιρετικά.

Οι πρωταθλήτριες άνοιξαν το σκορ με την Τσουκαλά στην παίκτρια παραπάνω, απάντησε η Βουλιαγμένη με τον ίδιο τρόπο (Ξενάκη) αλλά ο Ολυμπιακός μέσα από την άμυνά του, έβγαλε δυο κόντρες και ξέφυγε 3-1 (Ελευθεριάδου, Κρίστμας).

Η Βουλιαγμένη και πάλι με την Ξενάκη – τραβιόταν έξω όταν κέρδιζε αποβολή ο ΝΟΒ - στην παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 3-2 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε τίποτα, παίζοντας τη ζώνη ενώ στην επίθεση ο Χάρης Παυλίδης, σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποίησε και δυο παίκτριες στα δυο μέτρα για να πάρει αποβολές.

Στην παίκτρια παραπάνω έγινε το 4-2 (Μπενέκου) αλλά και το 5-2 (Αβραμίδου) για τον Ολυμπιακό που έλεγχε τον ημιτελικό, παίζοντας εξαιρετική άμυνα με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να είναι σε πολύ καλή μέρα.

Μάλιστα στα μισά σχεδόν της περιόδου, η Ελευθερία Πλευρίτου και πάλι στην κόντρα έγραψε το 6-2, με τη Βουλιαγμένη να μην μπορεί να σκοράρει. Τελικά για το ΝΟΒ το τέρμα (μοναδικό στη δεύτερη περίοδο) ήρθε από την Κοντονή 21'' πριν από το τέλος του ημιχρόνου (6-3).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει 7-3 με το γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου (παραπάνω) ενώ πιο μπροστά είχε χαμένη επίθεση στην παραπάνω. Η Γιαννοπούλου όμως απάντησε από την περιφέρεια (7-4), με τη Βουλιαγμένη να παίζει πιο δυνατά στην άμυνα και να προσπαθεί να επιστρέψει.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της περιόδου δεν είχε την Τσουκαλά (τραυματίστηκε ύστερα από ένα γύρισμα της Ξενάκη) αλλά έλεγχε τον αγώνα, διατηρώντας τη διαφορά στα 3-4 τέρματα, με την Ελευθερία Πλευρίτου στην παραπάνω να διαμορφώνει το 8-4 στα μισά της περιόδου. Η ίδια με ένα πανέξυπνο σουτ από την περιφέρεια έγραψε και το 9-4 (2.15 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Τα πάντα είχαν κριθεί φυσικά και ο ΝΟΒ της Αλεξίας Καμμένου, αυτό που ήθελε ήταν φυσικά να...μαζέψει κάπως τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές, έχασαν ευκαιρίες για γκολ και στην παίκτρια παραπάνω, ωστόσο όλα αυτά μικρή σημασία έχουν από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με πέντε τέρματα μετά το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Ειρήνη Νίνου ήταν εκείνη που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από την περιφέρεια προς το τέλος του ματς με πολύ ωραίο σουτ (9-5).

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 3-1, 0-1.

Ολυμπιακός: Τσουκαλά 1, Ελευθεριάδου 1, Κρίστμας 1, Μπενέκου 1, Αβραμίδου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1.

Βουλιαγμένη: Ξενάκη 2, Κοντονή 1, Γιαννοπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 1.