Πόλο ανδρών: Τον Δεκέμβριο το Προολυμπιακό τουρνουά

Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το προολυμπιακό τουρνουά στο πόλο ανδρών με τη συμμετοχή φυσικά και της Εθνικής μας ομάδας.

Πόλο ανδρών: Τον Δεκέμβριο το Προολυμπιακό τουρνουά

Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το προολυμπιακό τουρνουά στο πόλο ανδρών με τη συμμετοχή φυσικά και της Εθνικής μας ομάδας.

Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) στις αρχές Μαΐου είχε ανακοινώσει το πότε θα διεξαχθούν τα προολυμπιακά τουρνουά, που ήταν προγραμματισμένα για το 2020 και αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, τα τουρνουά μετατέθηκαν για του χρόνου, εκτός από αυτό των ανδρών που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 13-20 Δεκεμβρίου στο Ρότερνταμ.

Το προολυμπιακό στο πόλο ανδρών ήταν το μοναδικό τουρνουά που παρέμενε σε εκκρεμότητα καθώς δεν είχε ανακοινωθεί ημερομηνία. Τελικά, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Εθνική μας στο τέλος του έτους (13-20/12) θα πάει στην Ολλανδία για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τις Ολυμπιακές προκρίσεις για το Τόκιο 2021.

*Προολυμπιακό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών: 13-20 Δεκεμβρίου 2020, Ρότερνταμ

*Προολυμπιακό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών: 17-24 Ιανουαρίου 2021, Τεργέστη

*Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων: 23-28 Φεβρουαρίου 2021, Τόκιο

*Προολυμπιακό Τουρνουά Καλλιτεχνικής κολύμβησης: 4-7 Μαρτίου 2021, Τόκιο

*Προολυμπιακό Μαραθώνιας Κολύμβησης: 29-30 Μαΐου 2021, Φουκουόκα

Θυμίζουμε πως η FINA ανακοίνωσε την μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου για τον Μάιο του 2022. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί του χρόνου το καλοκαίρι στη Φουκουόκα.

Ήταν αδύνατο λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του χρόνου στο Τόκιο, να διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην ίδια χώρα (Φουκουόκα) το καλοκαίρι.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου προχώρησε στη μετάθεση της διοργάνωσης για έναν χρόνο. Έτσι θα έχουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου τον Μάιο του 2022.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας