Τέλος όλα τα πρωταθλήματα πόλο στην Ιταλία!

Τα τυπικά απομένουν πλέον για να οριστικοποιηθεί η απόφαση διακοπής όλων των πρωταθλημάτων πόλο στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης και της Α1 ανδρών.

Τέλος όλα τα πρωταθλήματα πόλο στην Ιταλία!

H κυβερνητική απόφαση για την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων πόλο στην Ιταλία πρέπει πλέον να θεωρείται γεγονός, καθώς απομένει μόνο το τυπικό σκέλος της επίσημης απόφασης προκειμένου να γίνει πράξη, δίνοντας έτσι τέλος στη σεζόν 2019-2020 για όλες τις κατηγορίες.

Πάντως οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα διευκρινίζουν ότι η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε μορφή και αριθμό ομάδων. Με άλλα λόγια, όλα τα κλαμπ θα συνεχίσουν κανονικά στην κατηγορία που βρίσκονταν με τη διακοπή της σεζόν 2019-2020.

Όπερ σημαίνει ότι η Α1 ανδρών θα αρχίσει και πάλι με τη συμμετοχή 14 ομάδων, των ίδιων που συμμετείχαν και στην τρέχουσα σεζόν, και όχι 16, πάρα την περί του αντιθέτου φημολογία σε διοικητικούς κύκλους εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Η απόφαση είναι ξεκάθαρη: Κανένας υποβιβασμός και καμία άνοδος, έτσι οι 14 ομάδες που ολοκλήρωσαν έστω και πρόωρα το τρέχον πρωτάθλημα, θα ξεκινήσουν και το επόμενο τον προσεχή Σεπτέμβριο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Έτσι, οι ελπίδες που είχαν ομάδες όπως οι Μετανάπολι, Άντσιο και Κατάνια για πιθανή άνοδο (όλες τους αγωνίζονται στην Α2 της Ιταλίας), εξανεμίστηκαν. Σε αντίθεση, πάντως, με τα ανδρικά και γυναικεία πρωταθλήματα, πρόθεση των ιταλικών αρχών είναι να ολοκληρωθούν οι σεζόν σε νέους, νεάνιδες, πιθανότατα τον Αύγουστο.