Ιταλική ομοσπονδία πόλο: Δίνει 4 εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους!

Τα πρώτα μέτρα στήριξης των συλλόγων που υπάγονται σε αυτήν, ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία υγρού στίβου (FIN).

Ιταλική ομοσπονδία πόλο: Δίνει 4 εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους!

Ο ισχυρός άνδρας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος είναι φυσικά και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (LEN) ανακοίνωσε πως τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι ομάδες που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η FIN (Ιταλική Ομοσπονδία) αποφάσισε ακόμη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021) να ακυρώσει το κόστος ασφάλισης, την οικονομική συμμετοχή για τους αθλητές (μεταγραφές-ανανεώσεις), το παράβολο συμμετοχής στα πρωταθλήματα πόλο, κολύμβησης, καταδύσεων και καλλιτεχνικής κολύμβησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, το κόστος των αδειών σε σχολές κολύμβησης και όχι μόνον αυτά, καθώς θα μεριμνήσει και για επίδομα σε κάποιους εργαζομένους.

Όσον αφορά τις διοργανώσεις, όπως είναι γνωστό, έχουν ανασταλεί όλα τα πρωταθλήματα μέχρι και το τέλος Μαΐου και στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει εάν θα ολοκληρωθεί η σεζόν και πως φυσικά θα γίνει αυτό.

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες μέρες, υπέρ της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων τάχθηκαν με ανοιχτή επιστολή τους προπονητές και παίκτες στην Ιταλία.

Οι παίκτες και οι προπονητές ζητάνε φυσικά να μην διακοπούν αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα και όταν το επιτρέψει η κυβέρνηση να... πέσουν στο νερό και να συνεχιστούν οι αγώνες.

Προπονητές και πολίστες στην Ιταλία ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή τους επιστολή: «Από τη στιγμή τα ημερήσια δελτία μιλούν για μειούμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, φαίνεται σωστό να υποβάλουμε τις σκέψεις μας για την πιθανή συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας με ιδιαίτερη αναφορά στα πρωταθλήματα που έχουν ανασταλεί λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Μόνο και αποκλειστικά όταν οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές επιτρέψουν την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, πιστεύουμε ότι τα πρωταθλήματα θα μπορέσουν και πάλι να ξεκινήσουν, βρίσκοντας κοινές φόρμουλες και μεθόδους, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την αύξηση των διαθέσιμων ημερομηνιών, μετά και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για φέτος».