Στην πισίνα ξανά οι Κροάτες!

Μεγάλη μέρα η Δευτέρα (27/4) για την Κροατία. Οι αγωνιστικοί χώροι ανοίγουν για όλα τα αθλήματα. Στο νερό και οι πολίστες. Τι δήλωσε ο προπονητής της Γιουγκ, Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ.

Στην πισίνα ξανά οι Κροάτες!

Ευχάριστα τα νέα από την Κροατία αφού από τη Δευτέρα (27/4) θα ανοίξουν τα στάδια για τα ομαδικά και ατομικά σπορ. Έτσι στις πισίνες επιστρέφουν και οι πολίστες της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, όχι όμως και ο δικός μας Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Ο διεθνής άσος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Ντουμπρόβνικ, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες. Η ουσία είναι πως οι Κροάτες επιστρέφουν και στην πισίνα, με την προπόνηση να γίνεται με μάξιμουμ πέντε άτομα (4 αθλητές και 1 προπονητής), σε απόσταση πέντε μέτρων, ακόμη και μέσα στο νερό.

Τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κατά την είσοδο και την έξοδο όλων θα γίνεται υποχρεωτική χρήση απολυμαντικού χεριών.

«Δευτέρα (σήμερα) ή Τρίτη (αύριο) ξεκινάμε με μικρές ομαδικές προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται το πρωί. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε τέσσερις παίκτες, αλλά περιμένουμε να έρθουν μαζί μας τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι Παπαναστασίου, Μερκούλοφ (σ. Ρώσος) βρίσκονται στις πατρίδες τους, ενώ οι Λούκα Λοζίνα, Μαρίν Τομάσοβιτς είναι στο Σπλιτ», τόνισε ο τεχνικός της Γιουγκ, Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ, ο οποίος στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η επιστροφή στο νερό, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες:

«Φυσικά, οι περιορισμοί θα μας εμποδίσουν να κάνουμε μια πραγματική προπόνηση, αλλά η επιστροφή στο νερό είναι ήδη σημαντική. Είναι μια συμβολική κίνηση. Η αρχή για κάτι που ελπίζουμε ότι θα μας επαναφέρει στο φυσιολογικό. Θα δούμε τι θα γίνει με τις διοργανώσεις. Αυτά όλα είναι σενάρια και υποθέσεις. Θα ήταν σημαντικό αν μπορούσαμε να παίξουμε κάποιους αγώνες. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας.

Πολλοί σύλλογοι θα έχουν προβλήματα και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, αυτή τη στιγμή, είναι οι ομάδες και οι διοικήσεις να είναι ενωμένες. Πρέπει να σκεφτούμε τους νέους παίκτες. Είναι σημαντικοί για κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, που προφανώς θα πρέπει να επιτευχθεί με προσοχή. Τα πρωταθλήματα θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα».