Γενηδουνιάς: «Δεν υπάρχουν φαβορί στο final-8»

Ο διεθνής πολίστας, «ξορκίζει» τον τίτλο του φαβορί για τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό της 7ης Ιουνίου με τη Σπαντάου.

Γενηδουνιάς: «Δεν υπάρχουν φαβορί στο final-8»

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 12 νικών σε 14 αγώνες τις υποχρεώσεις του στον Α΄ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης, όμως το ρεκόρ αυτό... σβήνει και το κοντέρ «μηδενίζει» για τις οκτώ ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στο final-8 της Γένοβας (7-9 Ιουνίου). «Τώρα τελείωσαν τα παιχνίδια και αρχίζουν τα σοβαρά!», τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, αναφερόμενος στην τελική φάση του Champions League, αλλά και στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος που θα μεσολαβήσουν. «Κοιτάμε μόνο το πρώτο ματς», επισημαίνει ακόμη ο διεθνής πολίστας, «ξορκίζοντας» τον τίτλο του φαβορί στον προημιτελικό της 7ης Ιουνίου με τη Σπαντάου.

«Τώρα αρχίζουν οι νοκ-άουτ αγώνες στην Ελλάδα, οι ημιτελικοί εναντίον του Υδραϊκού και μετά, αν όλα πάνε καλά, οι τελικοί με τη Βουλιαγμένη ή τη Χίο, και ακολουθεί το final-8, που το περιμένουμε από την αρχή της χρονιάς. Πλέον κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός, με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε. Θέλουμε να "καθαρίσουμε" τον τίτλο στην Ελλάδα και μετά να πάμε για ό,τι καλύτερο στη Γένοβα», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γενηδουνιάς, μετά την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων, τη νίκη 14-10 επί της Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά, την Τετάρτη 9/5. Ενα ματς το οποίο ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και ο διεθνής περιφερειακός εξήγησε ότι «υπήρχε μία χαλαρότητα και από τις δύο ομάδες, μπήκαν πολλά και κάποια ωραία γκολ, αλλά σίγουρα δεν μείναμε ευχαριστημένοι από την ομαδική μας άμυνα. Στα σημαντικά παιχνίδια, όμως, θα έχουμε καλύτερη νοοτροπία στην άμυνα».

Ηδη από την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων, είχε ξεκαθαρίσει ότι αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στον προημιτελικό της Γένοβας θα είναι η γερμανική Σπαντάου. Ο Ολυμπιακός προβάλλει ως το φαβορί αυτού του αγώνα, αλλά ο Γενηδουνιάς επισημαίνει πως «εμείς έχουμε στο μυαλό μας μόνο το πρώτο ματς, δεν κοιτάμε παραπέρα. Η Σπαντάου είναι μία ομάδα που έχει κάνει αρκετές εκπλήξεις φέτος, νίκησε την Τσόλνοκι, κόντραρε την Εγκερ και έχασε μόνο με ένα γκολ από την Προ Ρέκο (σ.σ. 10-9 στο Βερολίνο). Οπότε κοιτάμε αυτό και μόνο αυτό το παιχνίδι, γιατί αν το χάσουμε... δεν υπάρχει άλλο».

Η τρίτη σερί συμμετοχή του Ολυμπιακού σε τελική φάση Champions League, τον εδραιώνει στην ελίτ της Ευρώπης; Ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στη φετινή διοργάνωση απαντά καταφατικά: «Εμείς θέλουμε πάντα να είμαστε στην τελική φάση. Είναι το τουρνουά που μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και εκεί αξίζει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, θα δώσουμε τα πάντα για μία διάκριση σε αυτό το τουρνούα».

Οσο για το ποια στοιχεία θα κρίνουν τους αγώνες στο final-8, ο Γενηδουνιάς τονίζει: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει ένα "κλειδί", πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση, ποια ομάδα θα το θέλει πιο πολύ και θα είναι πιο συγκεντρωμένη και ποια ομάδα θα δείξει τα περισσότερα θετικά στοιχεία από αυτά που διαθέτει».

Ο 25χρονος περιφερειακός εκτιμά ότι στη Γένοβα δεν υπάρχει φαβορί, αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. «Φέτος υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ισάξιες ομάδες. Και τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε ότι η Προ Ρέκο είναι φαβορί και ήρθε η Γιουγκ και τις δύο φορές και τη νίκησε στον ημιτελικό... Πρόπερσι έλεγαν εμάς φαβορί, αλλά μας νίκησε η Γιουγκ. Αν έχω μάθει ένα πράγμα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι δεν μπορώ να λέω για κανέναν ότι είναι φαβορί, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε αυτό το τουρνουά. Ολες τις ομάδες τις βλέπω με το ίδιο μάτι. Είναι τουλάχιστον τέσσερις ομάδες -πέντε μαζί με μας- που είναι περίπου ισάξιες, οπότε δεν έχω προτιμήσεις. Οποια αντίπαλος κι αν έρθει στο δρόμο μας, εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς εξέφρασε την άποψη ότι τα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, και ιδιαίτερα οι ενδεχόμενοι τελικοί με τη Βουλιαγμένη, θα αποτελέσουν μία καλή προετοιμασία για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενόψει final-8. «Είναι τρία ματς σε μία εβδομάδα, μπορεί και παραπάνω (σ.σ. αν χάσει κάποιο παιχνίδι ο Ολυμπιακός), δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η σειρά των τελικών, που θα μας δώσουν ρυθμό, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα που θα θέλουμε να κάνουμε στο final-8 και σίγουρα θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC).