Σάντρο Καμπάνια: «Τα αγόρια μας είναι όλα καλά στην υγεία τους»!

Σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης φιλοξενήθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Σάντρο Καμπάνια. Ο κορυφαίος προπονητής για το 2019 έστειλε το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο για τον κορονοϊό και όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα.

Σάντρο Καμπάνια: «Τα αγόρια μας είναι όλα καλά στην υγεία τους»!

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Ιταλίας Σάντρο Καμπάνια είναι ένας προπονητής που δεν «μασάει» τα λόγια του. Ο προπονητής της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης και έστειλε το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο για τον κορονοϊό και όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα.

Ο Καμπάνια στάθηκε στην έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύουν προς τους Ιταλούς άλλες εθνικές ομάδες πόλο λόγω του κορονοϊού.

«Τα πρωταθλήματά μας έχουν σταματήσει, αλλά θέλω να καθησυχάσω άπαντες λέγοντας ότι τα αγόρια μας είναι όλα καλά στην υγεία τους. Ο αθλητισμός έχει πειθαρχήσει στις οδηγίες και τις ανάγκες της χώρας.

Σε μια εποχή που ακόμη και η οικονομία επηρεάζεται, με τις πισίνες και τις αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστές και πολλούς επαγγελματίες να αναγκάζονται να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, τα παιδιά αυτά υπερπηδούν τα… εμπόδια και συνεχίζουν την προετοιμασία τους με στόχο να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενδεχομένως να τους κερδίσουν.

Οι αθλητές μας κάνουν μεγάλες θυσίες και λυπάμαι που άλλες χώρες δεν συνεργάζονται και που υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν να έρθουν να παίξουν στην Ιταλία: Η Ουγγαρία δεν θέλει να έρθει να παίξει στην Ιταλία, η Ρωσία επίσης δεν θέλει. Η Μπρέσια και η Προ Ρέκο θα έπρεπε να έχουν πάει στην Ουγγαρία για να παίξουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δεν της θέλουν.

Η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσει την ομαλότητα και ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει. Το μήνυμά της το οποίο πηγαίνει σε όλο τον κόσμο είναι ότι στην Ιταλία ζούμε καλά και νιώθουμε καλά.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους δεν σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις ιταλικές ομάδες. Παίρνουν μόνο ένα ρίσκο με τους πρωταθλητές μας. Να χάσουν».

Ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας, Πιέτρο Φιλιόλι είπε με τη σειρά του

«Αυτές τις μέρες, αυτή τη στιγμή, βιώνουμε μια κάπως απογοητευτική κατάσταση για το πόλο, που όπως και άλλα αθλήματα, προσαρμόστηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την προστασία της υγείας.

Ελπίζουμε ότι η κανονικότητα θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε την επίτευξη των ονείρων μας.

Βλέποντας τις εικόνες της παγκόσμιας επιτυχίας μας νιώθω σαν να το ξαναζώ και ελπίζω να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δραστηριότητα για να προετοιμαστούμε κανονικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε».