Γιουγκ - Ολυμπιακός 13-9: Παραπάνω για... κλάματα, αλλά παραμένει στην κορυφή

Το Ντουμπρόβνικ αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά άπαρτο κάστρο για τον Ολυμπιακό (13-9). Η Γιουγκ πήρε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής υποχρεώνοντας τους νταμπλούχους Ελλάδας -παραμένουν στην κορυφή του α’ ομίλου μαζί με την Μπαρτσελονέτα- στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Γιουγκ - Ολυμπιακός 13-9: Παραπάνω για... κλάματα, αλλά παραμένει στην κορυφή

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο Ντουμπρόβνικ με αντίπαλο τη Γιουγκ. Οι Κροάτες πήραν το ντέρμπι της αγωνιστικής με 13-9 και έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή του α’ ομίλου όπου είναι πρώτος ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπαρτσελονέτα (19), ενώ έναν βαθμό πίσω ακολουθεί η Γιουγκ (18) και την επόμενη αγωνιστική ο Θρύλος φιλοξενεί στον Πειραιά τους Καταλανούς.

Ο παίκτης παραπάνω του Ολυμπιακού ήταν για… κλάματα. Οι Πειραιώτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν 3/15 και με τέτοιο ποσοστό δεν μπορείς να κερδίσεις μέσα στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε δυο φορές με δυο γκολ διαφορά (2-0, 3-1). Η άμυνα πολύ καλή και στην επίθεση η μπάλα γυρνούσε σωστά. Και ξαφνικά ένα δίλεπτο μπακ άουτ ήταν ικανό να δώσει στη Γιουγκ την ευκαιρία όχι μόνο να επιστρέψει (3-3) αλλά και να περάσει μπροστά στην πρώτη περίοδο (4-3) με τις ποινές να είναι 4-2 υπέρ των Κροατών. 2/4 η Γιουγκ και 0/2 για τον Ολυμπιακό.

Ο Λόντσαρ από τη θέση του φουνταριστού σημείωσε γρήγορα το 5-3 για τη Γιουγκ που άλλαξε «ταχύτητα» και έλεγχε το ματς, παίζοντας σκληρή άμυνα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί εκμεταλλευτεί τις ποινές (0/6) και τους Κροάτες να «εκτελούν». Ο Ομπράντοβιτς με μια «βολίδα» από την περιφέρεια έγραψε το 6-3 με τη Γιουγκ να τρέχει ένα σερί 5-0, με τους Πειραιώτες που είχαν τρία γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά (!) να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, υποπίπτοντας σε τραγικά λάθη.

Μάλιστα η Γιουγκ το εκμεταλλεύτηκε και με μία κόντρα ο Λόντσαρ ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (7-3), για να μειώσει ο Σκουμπάκης στον παραπάνω (1/7) στο πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού ύστερα από περίπου 11 λεπτά!

Οι Κροάτες όμως απάντησαν αμέσως με τον Λόνταρ στον παίκτη παραπάνω (8-4) και το κακό συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να χάνει έναν ακόμη παραπάνω (1/9), τους γηπεδούχους να φεύγουν στην κόντρα και να γράφουν το 9-4 σε ένα τραγικό δωδεκάλεπτο αφού το 1-3 του Ολυμπιακού στα μισά της πρώτης περιόδου έγινε 9-4 (!) στο φινάλε του ημιχρόνου. Σερί 8-1 για τη Γιουγκ που είχε 3/5 στον παραπάνω.

Ο Φάτοβιτς με πέναλτι ανέβασε τη διαφορά και στα έξι γκολ (10-4), για να μειώσει ο Μίτροβιτς σε 10-5 (μισά οκτάλεπτου), για τον Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει, αφού δεν μπορούσε να βρει λύσεις και ο Πόπαντιτς στο τέρμα είχε πάρει ψυχολογία και έπιανε τα… πάντα. Ο Γιόκοβιτς τον νίκησε (10-6) με τέρμα στον παραπάνω που το ποσοστό ήταν τραγικό για τον Ολυμπιακό (2/11), αλλά μείωσε περισσότερο με τον Μυλωνάκη στην κόντρα (10-7). Η Γιουγκ όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, σκόραρε στον παραπάνω με τον Μπένιτς (11-7), ένα τέρμα που ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι τραγικός στον παραπάνω, η Γιουγκ έπαιξε με το χρόνο και όταν ο Μπουλιούμπασιτς μείωσε σε 11-8, ήρθε ο αριστερόχειρας Γκαρσία να γράψει το 12-8 από την περιφέρεια ενώ ο Ομπράντοβιτς (τρίτο γκολ) με τέρμα στον παραπάνω έγραψε και το 13-8. Ο Γιόκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 13-9.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-1, 2-3, 2-2.

ΓΙΟΥΓΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 3, Κρζιτς 1, Γκαρσία 1, Λότζινα, Μερκούλοφ, Παπαναστασίου 1, Ζούβελα, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 3, Τζάρακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 2, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.