LEN Champions League: Ο Ολυμπιακός πέταξε για Ντουμπρόβνικ

Με προορισμό το Ντουμπρόβνικ για τον αγώνα με τη Γιουγκ αναχώρησε σήμερα (4/2) το μεσημέρι η αποστολή της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού

 LEN Champions League: Ο Ολυμπιακός πέταξε για Ντουμπρόβνικ

Για το Ντουμπρόβνικ αναχώρησε σήμερα (4/2) το μεσημέρι η αποστολή του Ολυμπιακού. Αύριο (5/2) βράδυ, οι Πειραιώτες του Θοδωρή Βλάχου θα αναμετρηθούν με τη Γιουγκ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής LEN Champions League με την οποία ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Θρύλος είχε νικήσει με 6-5 τους Κροάτες, στις 9 Δεκεμβρίου στον Πειραιά στο παιχνίδι με το οποίο είχε ολοκληρωθεί ο α’ γύρος και είχε κάνει αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς ενώ ακολουθούν στη δεύτερη η Μπαρτσελονέτα με 16 βαθμούς και στην τρίτη η Γιουγκ με 15.

Βλάχος: «Κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια κορυφαία ομάδα των τελευταίων χρόνων μετά από μια σχεδόν δίμηνη διακοπή λόγω Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Βουδαπέστη. Η διακοπή αυτή αφήνει κάποια ερωτηματικά για το πώς θα παρουσιαστούν οι δυο ομάδες 10 μέρες μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας και οι δυο αρκετούς παίκτες στις αντίστοιχες εθνικές ομάδες Κροατίας και Ελλάδας.

Η Γιουγκ σίγουρα θα νιώθει πιο άνετα αγωνιζόμενη στο σπίτι της αλλά για εμάς το παιχνίδι έχει πολύ μεγάλη σημασία και είμαστε διατεθειμένοι να ξεπεράσουμε ό,τι πρόβλημα έχουμε και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Στέφαν Μίτροβιτς, ο οποίος την Παρασκευή στο ματς με τον Παναθηναϊκό σκόραρε εννέα φορές, ανέφερε τα εξής: «Σίγουρα είναι μια από τις πιο δύσκολες πισίνες εκτός έδρας ειδικά μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα έχουμε ορισμένα προβλήματα στην ομάδα και δεν είμαστε ακόμα 100% πλήρεις.

Δεν προπονηθήκαμε μαζί περίπου 35-40 ημέρες επομένως είναι δύσκολο να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στο Champions League στην έδρα της Γιουγκ. Ωστόσο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παλέψουμε για τους πόντους της νίκες. Αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ καλό για την προσπάθεια μας να κρατήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο».