Ελλάδα – Ιταλία 5-7: Αντίο με ήττα και έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό

Η Εθνική ομάδα των γυναικών ηττήθηκε 7-5 από την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και κατέλαβε την έκτη θέση.

Ελλάδα – Ιταλία 5-7: Αντίο με ήττα και έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Βουδαπέστη και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση για τις θέσεις 5-6, έχασε από την Ιταλία με 7-5 και κατέλαβε την έκτη θέση στη διοργάνωση.

Η Εθνική μας προηγήθηκε (Κώτσια) αλλά η Ιταλία σε λιγότερο από τρία λεπτά σημείωσε τρία γκολ και πέρασε μπροστά με 1-3, για να κλείσει το οκτάλεπτο ισόπαλο (3-3) αφού η «γαλανόλευκη» βρήκε γκολ με τις Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, κολλήσαμε επιθετικά με την Ιταλία να ξεφεύγει εκ νέου με δυο γκολ (3-5), την Ελευθερία Πλευρίτου να μειώνει σε 4-5 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική μας με εξαίρεση το 1-0, ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» την Ιταλία.

Στην τρίτη περίοδο, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Η ζώνη που επέλεξαν οι δυο προπονητές για να μην πηγαίνει εύκολα η μπάλα στα δυο μέτρα, έβαλε δύσκολα και στην Ελλάδα και στην Ιταλία αφού τα σουτ από την περιφέρεια δεν ήταν αυτά που έπρεπε.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως στην Ξενάκη δόθηκαν συνεχόμενα επιθετικά φάουλ και η Εθνική μας σε αρκετές περιπτώσεις δεν έκανε καν σουτ. Η Ιταλία βρήκε λύση στην παίκτρια παραπάνω με την Ταμπάνι να σημειώνει το 4-6 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της περιόδου.

Η ζώνη δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει λύσεις ενώ η Ιταλία με τέρμα της Αβένιο από την περιφέρεια ξέφυγε και με τρία γκολ (4-7). Η «γαλανόλευκη» απάντησε με την Ξενάκη να παίρνει (επιτέλους) μια αποβολή και να τελειώνει η ίδια τη φάση μειώνοντας σε 7-5, με την Εθνική μας να σκοράρει ύστερα από περίπου 13 λεπτά!

Μάλιστα είχε και την ευκαιρία, 3.17 για το φινάλε για να μειώσει και στο γκολ αλλά στην παραπάνω η Μαργαρίτα Πλευρίτου σημάδεψε το δοκάρι σε μια κρίσιμη φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1, 1-1.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 1, Νίνου, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου.


Ιταλία: Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο, Αϊέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Παλμιέρι, Κιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο.