Μπουλιούμπασιτς στο «ΦΩΣ»: «Επικίνδυνη η Ελλάδα, προσοχή στον Γενηδουνιά»

Να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο ενός μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θέλει η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει απόψε (21.30, ΕΡΤ Sports) να κάνει το τέλειο παιχνίδι για να αποκλείσει την Κροατία του Ίβιτσα Τούτσακ.

 Μπουλιούμπασιτς στο «ΦΩΣ»: «Επικίνδυνη η Ελλάδα, προσοχή στον Γενηδουνιά»

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου. Η «γαλανόλευκη» ψάχνει τον τελευταίο καιρό μια μεγάλη νίκη και όλοι ελπίζουν αυτή να έρθει σήμερα και να προκριθεί στην τετράδα της διοργάνωσης.

Ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς είναι ένας από τους ανθρώπους που δικαιωματικά μπορεί να μιλήσει για την αποψινή «ναυμαχία» στη «Ντούνα Αρένα».

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν στην αποστολή της Κροατίας το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως 14ος και με το σκουφάκι της Κροατίας έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του (χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, World League).

Σε αυτό το Ευρωπαϊκό δεν ήταν στις επιλογές του Ίβιτσα Τούτσακ. Ο 32χρονος άσος βρίσκεται στην Ελλάδα όπου και προπονείται με τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν είναι στην Εθνική.

Μίλησε στο «ΦΩΣ» για τα υπέρ και τα κατά των δυο ομάδων αλλά και το που μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα περίεργο προημιτελικό γιατί οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζονται. Έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές και με τα Ευρωπαϊκά τους κλαμπ. Είναι ένας αγώνας χωρίς επιστροφή. Η Κροατία είναι σαφώς πιο έμπειρη γιατί τα τελευταία χρόνια είναι πάντα στα μετάλλια και ξέρει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια.

Η Ελλάδα είναι πιο νεανική αλλά έχει πολλούς παίκτες που είμαστε μαζί στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο προπονητή. Μια ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος και είναι επιθετική.

Η Κροατία όπως και η Ελλάδα έχει δείξει δυο διαφορετικά πρόσωπα. Με το Μαυροβούνιο ήταν εξαιρετική προηγήθηκε 10-6 αλλά στη συνέχεια το ματς πήγε στο 10-10 και σκόραρε ο Γκαρσία στο τέλος για να πάρουμε τη νίκη.

Το ίδιο και η Ελλάδα με τη Ρουμανία δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο έπαιξε καταπληκτικά. Όταν ένα Ευρωπαϊκό διεξάγεται μέσα στη σεζόν που είναι Ολυμπιακή, είναι λογικό οι ομάδες να μην είναι έτοιμες. Όποιος βρεθεί στην καλή του μέρα θα περάσει.

Η Κροατία είναι το φαβορί αλλά η Ελλάδα δεν έχει κάτι να χάσει, κι αυτό την κάνει επικίνδυνη. Δε νομίζω πως ο παίκτης παραπάνω και λιγότερος θα παίξουν ρόλο. Οι δυο ομάδες έχουν εξαιρετικούς φουνταριστούς και θα δούμε άμυνες ζώνης. Για να σπάσουν θα πρέπει να μπουν γκολ από την περιφέρεια.

Αυτός που θα βρει γκολ από την περιφέρεια θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Ο Γενηδουνιάς θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από την Κροατία. Είναι εξαιρετικός και κάνει φοβερά παιχνίδια».