Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ισπανία 9-12: Αποκλεισμός από την τετράδα

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση έμεινε εκτός τετράδας. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήρθε ο αποκλεισμός και από τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήττα από την Ισπανία με 12-9 και πλέον η Εθνική μας θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ισπανία 9-12: Αποκλεισμός από την τετράδα

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Ηττήθηκε 12-9 από την Ισπανία στον σημερινό (21/1) προημιτελικό και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για ακόμη μια φορά, όπως και κόντρα σε Ουγγαρία, Ρωσία η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ισπανία.

Το 6-6 με ένα σερί 5-0 έγινε 11-6 υπέρ της ομάδας του Μιγκέλ Όκα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

«Τρελό» το πρώτο οκτάλεπτο με την Ισπανία να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα με 2-0. Η Εθνική μας όμως απάντησε με την εξαιρετική για ακόμη μια φορά Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία σκόραρε δυο φορές στην παραπάνω (2/2) και μία από την περιφέρεια και έδωσε το προβάδισμα με 3-2. Οι Ισπανίδες όμως απάντησαν με γκολ στην παραπάνω (2/3) και στην κόντρα και πήγαν στο οκτάλεπτο μπροστά με 4-3.

Η Ισπανία και πάλι ξεκίνησε με γρήγορο τέρμα στη δεύτερη περίοδο (5-3) αλλά η Εθνική μας απάντησε με την Βασιλική Διαμαντοπούλου στην παίκτρια παραπάνω. Η άμυνά μας όμως στο ξεκίνημα της περιόδου δεν ήταν καλή και οι παίκτριες του Όκα βρήκαν και πάλι εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα (6-4, η Φόρκα). Στη συνέχεια αμυντικά οι παίκτριες του Μορφέση βελτιώθηκαν αλλά στην επίθεση είχαν κακές επιλογές, έκαναν εύκολα το λάθος και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Τελικά η Ελευθερία Πλευρίτου με τέρμα στην παραπάνω (4/6) η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 6-5 κι ενώ απέμεναν 38 δευτερόλεπτα για το φινάλε του ημιχρόνου. 4/6 στην παραπάνω η Εθνική μας και 2/5 η Ισπανία.

Οι άμυνες στην τρίτη περίοδο ήταν εξαιρετικές. Η Εθνική μας με την ζώνη ανάμεσα… δημιούργησε προβλήματα στην Ισπανία που δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε από την παίκτρια παραπάνω (2/6). Οι διεθνείς μας από την πλευρά τους προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα στα δυο μέτρα στην Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (είχε βγει να πάρει ανάσες) που κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει με υπέροχη ενέργεια (4.32 για το τέλος της περιόδου). Στη συνέχεια όμως η Ισπανία βρήκε λύσεις στην επίθεση στην παίκτρια παραπάνω και με τρία σερί γκολ από τις Ορτίθ, Γκαρσία, Γκονζάλες ξέφυγε 9-6 μέσα σε τρία παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Η Ισπανία είχε 3/4 στην παραπάνω σε αυτή την περίοδο και η Εθνική μας 0/1.

Με Ισπανικό γκολ (Άννα Εσπάρ από την περιφέρεια έκανε το 10-6) ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος. Στη συνέχεια η Εθνική μας έχασε δυο επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω και φυσικά έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα όπως είναι η Ισπανία. Η Ορτίθ μάλιστα έγραψε και το 11-6 με την Ελευθεριάδου να μειώνει σε 11-7 με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω (4.10 για το φινάλε). Η Ορτίθ όμως ήταν «καυτή», πήρε το «δώρο» από την ελληνική άμυνα και διαμόρφωσε το 12-7. Η Νίνου απλά στη συνέχεια μείωσε σε 12-8 τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί και η Μαργαρίτα Πλευρίτου διαμόρφωσε το τελικό 12-9.

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε με 50% ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (5/10) ενώ η Ισπανία είχε 5/9.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 1-3, 3-3.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου.

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Αν. 2, Ορτίθ Μ. 4, Ταράγκο, Γκονζάλες 1, Εσπάρ Κ. 1, Πένια, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεζ.