Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Γαλλία 12-10: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση

Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στη Γαλλία αλλά πήρε αυτό που ήθελε (12-10) στο φινάλε της φάσης των ομίλων και πήρε τη δεύτερη θέση στο Δ’ γκρουπ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Γαλλία 12-10: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αν και... έπαιξε με τη φωτιά κέρδισε 12-10 και τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της.

Η Ρουμανία (Δευτέρα, 20.00) των Σάκη Κεχαγιά, Παναγιώτη Βέργου θα είναι η αντίπαλός μας στο δρόμο για την οκτάδα όπου εκεί εάν περάσουμε θα περιμένει η Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν πολύ καλή αμυντικά και δέχθηκε ένα γκολ στο φινάλε της περιόδου από τους Γάλλους στον παίκτη παραπάνω (1/4). Νωρίτερα βέβαια η «γαλανόλευκη» είχε σκοράρει με Γενηδουνιά, Φουντούλη και Βλαχόπουλο βρίσκοντας ρυθμό στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Γούνας στον παραπάνω (2/3) έγραψε το 4-1 για την Εθνική μας που έλεγχε το ματς και έβγαζε άμυνες. Ο Βλαχόπουλος με ένα δύσκολο τέρμα από την περιφέρεια σημείωσε και το 5-1, με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να είναι εξαιρετικοί στην άμυνα με λιγότερο (1/6 στον παραπάνω οι Γάλλοι στα μέσα της περιόδου) ενώ στον δικό μας παραπάνω (3/4) βγάλαμε σε αυτό το πρώτο μέρος καλές φάσεις και γκολ, όπως αυτό του Κολόμβου (6-1, 3.39 για το τέλος του ημιχρόνου). Ο ικανός αριστερόχειρας Κρουσιγιά ήταν αυτός που σκόραρε στον παραπάνω (2/7) για τους Γάλλους (6-2) σε ένα οκτάλεπτο που κύλησε όπως και το πρώτο. Στο ημίχρονο η Εθνική μας είχε 3/4 στον παραπάνω και οι Γάλλοι 2/7.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική μας ομάδα δεν λειτούργησε καθόλου καλά αμυντικά και ενώ στα πρώτα 16 λεπτά είχε δεχθεί μόλις δυο τέρματα, σε αυτή την περίοδο οι Γάλλοι πέτυχαν έξι γκολ! Έτσι όχι μόνο επέστρεψαν αλλά έκαναν και το ματς ντέρμπι μειώνοντας σε 7-6. Το θετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πως είχε καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Ο Γενηδουνιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ήταν αυτός που πέτυχε το 8-6 αλλά οι Γάλλοι με τον Μαρζουκί μείωσαν και πάλι στο γκολ (8-7, ένα λεπτό για το φινάλε της περιόδου). Ο Φουντούλης στον παραπάνω και πάλι πέτυχε το 9-7 αλλά ο Μαρζουκί εκ νέου μείωσε στο γκολ (9-8). Η Εθνική μας σε αυτή την περίοδο είχε 3/4 (6/8 συνολικά) στον παραπάνω και οι Γάλλοι 2/2 (4/9 συνολικά).

Με γκολ-πέναλτι του Βλαχόπουλου (10-8) και μια καλή άμυνα στον λιγότερο ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με τη «γαλανόλευκη» να έχει τεράστια ευκαιρία στην κόντρα και για το 11-8 (δοκάρι και άουτ το Παπαναστασίου). Οι Γάλλοι στη συνέχεια έχασαν την επίθεση στον παραπάνω αλλά σκόραραν στα ίσα με τον Βερνό για το 10-9 (πέντε λεπτά για το τέλος του αγώνα). Ο «καυτός» Άγγελος Βλαχόπουλος και πάλι στον παραπάνω έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην Εθνική μας ομάδα (11-9) που έβγαλε και την άμυνα στον λιγότερο (ο Σκουμπάκης μπλόκαρε το σουτ). Ο Βλαχόπουλος μπροστά ήταν ασταμάτητος και με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έγραψε και το 12-9 (3.30 για το φινάλε της αναμέτρησης). Ο Βερνό 1.17 πριν από το τέλος μείωσε σε 12-10 αλλά το τρίποντο δεν χανόταν για την Εθνική μας που έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πήρε αυτό που ήθελε.

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική στον παίκτη παραπάνω 7/9 αλλά και στην άμυνα με λιγότερο. Οι Γάλλοι τελείωσαν το ματς με 5/14 στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 3-6, 3-2.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

Γαλλία: Γκαρσό, Σονταντιέ 1, Μάριον – Βερνό, Βερνό 2, Καζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζουκί 2, Κανόνε, Βανπεπερστραέτ, Καμαράσα 1, Φοντανί.