Βλάχος: «Έτοιμοι όταν πρέπει»

Ο Ολυμπιακός εδραιώθηκε στην κορυφή του Α΄ ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας 6-5 της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά, και ολοκλήρωσε τον α΄ γύρο αήττητος, με έξι νίκες και μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία.

Βλάχος: «Έτοιμοι όταν πρέπει»

Ένας σπουδαίος απολογισμός για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που γίνεται ακόμη σπουδαιότερος, αν συνυπολογίσει κανείς τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στο έμψυχο δυναμικό των «ερυθρολεύκων».

Απροσδόκητο λοιπόν το εντυπωσιακό ξεκίνημα; «Από αυτή την ομάδα όλα πια τα περιμένω», απαντά μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θοδωρής Βλάχος. «Είναι μία ομάδα η οποία πλέον έχει μέταλλο, χαρακτήρα και ποιότητα και παραμένει μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Έγιναν κάποιες αλλαγές στην αρχή της χρονιάς που ίσως μία άλλη ομάδα να την επηρέαζαν, αλλά εμείς έχουμε τον χαρακτήρα.

Οι παίκτες που ήρθαν είναι ποιοτικοί και ενσωματώθηκαν γρήγορα, αποδίδουν και νομίζω ότι και πάλι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, με πολλές ελπίδες και βλέψεις», προσθέτει ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται πλέον στο +4 από την πρωταθλήτρια Κροατίας, έχοντας βγάλει και πιο δύσκολο πρόγραμμα, όμως αυτό δεν τους εξασφαλίζει κάτι, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βλάχος:

«Το ότι είμαστε πρώτοι στον όμιλο είναι κάτι, αλλά δεν είναι και τίποτα. Μας δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να παραμείνουμε πρώτοι, αυτό που θέλω εγώ όμως, επειδή ακολουθεί μία δίμηνη διακοπή, είναι να επιστρέψουμε όλοι υγιείς από τις εθνικές ομάδες και στο τέλος, εκεί που πρέπει, να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχικά».

Παίκτες έφυγαν και ήρθαν και από τις δύο ομάδες, κανονισμοί άλλαξαν, αλλά τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουγκ διατηρούν τον ίδιο χαρακτήρα. Η σημερινή, μάλιστα, ήταν μόλις η δεύτερη «ερυθρόλευκη» νίκη, στις επτά αναμετρήσεις των δύο ομάδων, τις τελευταίες πέντε σεζόν.

«Η Γιουγκ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρόμοια παρουσία στην Ευρώπη, με κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου και συνεχόμενους τελικούς. Όποιοι κανονισμοί και να αλλάξουν, τα παιχνίδια μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων θα είναι πάντα σκληρά και θα πέφτουν... κορμιά. Έτσι είναι το πόλο κι αυτή είναι η ομορφιά του.

Δύσκολα θα δεις σε ένα παιχνίδι που είναι σαν τελικός μεγάλο σκορ. Αυτά τα ματς πάντα χαρακτηρίζονται κρίσιμα, είναι πρωτίστως θέμα γοήτρου, αλλά και βαθμολογικής σημασίας, όμως είναι ακόμη νωρίς για να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι κρίνει κάτι. Απλά είναι ακόμη μία νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο», υπογράμμισε ο Θοδωρής Βλάχος.

Κλείνοντας, και λίγο πριν... βγάλει τη φόρμα του Ολυμπιακού για να φορέσει τη φόρμα της εθνικής, ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος («μπλε είναι και οι δύο, απλώς θα αλλάξω σήμα», αστειεύτηκε ο ίδιος), ο Θοδωρής Βλάχος κλήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει την ανάδειξη της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού ως κορυφαίας στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

«Είναι μία διάκριση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, μας χαροποιεί και μας κάνει υπερήφανους», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι η πορεία αυτής της ομάδας δεν είναι τυχαία. Είναι τιμητικό ότι για δεύτερη σερί χρονιά βραβευόμαστε ως η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ευχαριστούμε πολύ τους δημοσιογράφους του ΠΣΑΤ που μας ανέδειξαν και πάλι ως την καλύτερη ομάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ